Краят на сезона идва, а с него ще стане ясна и съдбата на Левски. "Сините" подписаха с нов спонсор преди дни, обаче едва ли парите ще бъдат достатъчно, за да стигнат за погасяване на всички спешни задължения. 

Освен за парите и лиценза, в Левски обаче имат и друг сериозен проблем - изтичането на договорите на голяма част от играчите. От чужденците Билал Бари и Начо Монсалве имат договори за още един сезон, но не се знае дали ще останат на "Георги Аспарухов". Не е такава ситуацията с Звонимир Микулич и Драган Михайлович. 

И двамата ще станат свободни агенти в края на сезона. Индикациите са, че от "Герена" искат да ги задържат, но в същото време и на двамата се дължат пари за заплати и премии. 

В Левски има голяма опасност да останат само с Иван Андонов сред вратарите, който в момента е под наем във Фиорентина с опция за закупуване. Договорът на Николай Михайлов изтича, а същото важи и за Николай Кръстев. Ако и Микулич не бъде убеден да остане, то в Левски ще трябва да привлекат поне двама вратари. Михайлов има оферта от Израел, която все още той обмисля с агентите си. Стражът очаква Наско Сираков за разговори, за да вземе решение за бъдещето си. 

Кръстев вероятно ще приключи със "сините", освен ако в Левски не остане друга опция за вратар и да си тръгнат всички останали.

Ако на "Герена" мислят да градят отбор около българи, то е крайно наложително скоро предложения да има към близнаците Цоневи и всички останали, чиито договори изтичат след седмици. А те не са малко - Мартин Райнов, Матео Стаматов, Адриан Краев... Към тях можем да прибавим и Валери Божинов. Стивън Петков е под наем и ще си тръгне от "Герена". 

Ако в Левски не се задействат съвсем скоро, напълно възможно е след седмица клубът да остане без половината си титулярен състав. И без двамата си капитани.

В последните седмици Левски беше напуснат от голямо количество чужденци. От тима си тръгнаха Фейсал Рерас, Ребин Сулака, Насиру Мохамед и Тома Даске.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ