Ръководството на Литекс отвърна по жесток начин на Кирил Домусчиев, който по-рано днес в интервю за Диема Спорт си позволи да нападне "оранжевите", твърдейки, че гостуването им на "Ботев" (Пловдив) в Коматево в било приятелски мач.

"Ах, каква намазана и гелосана делиорманска мъжка мастия!", започва гневната декларация на Управителния съвет на ПФК Литекс, която беше публикувана на официалния сайт на клуба от Ловеч.

БЛИЦ публикува цялото изявление, което е озаглавено "Делиормански (не)обрязани смислици"

“Ах, каква намазана и гелосана делиорманска мъжка мастия! Каква мила и комплексирана родна картинка! Любимото мрънкало на всички ТВ-та говори, гледа се и после се харесва… Много се харесва! Дори е влюбено в себе си! Дори му се иска да се самоизнасили…

Добре, че е делиорманската мисъл, та  да се възроди футбола, бизнеса и интелекта на изстрадалата ни Татковина. Жалка история без хепиенд за онези, долу в тъмнината, които винаги са пробити - чрез съдии или  футболен съюз, чрез играчи или ръководства на всякакви български и балкански отбори.

Г-н футболен Гений, има стара българска поговорка. Когато двама си мерят футбола, не е необходимо трети да си слага корнера. Колкото и намазан да е той и колкото силни сърбежи да има. Обикновено, когато стърчиш високо, там горе,  е важно дали си със сюнет или имаш ушанка. Защото ветровете са силни и студени. Бъдете здрав, г-н Мислителю! Футбол има без Пеле и Марадона, ще има и без Ловеч и Ботев..

А относно паметника… може да е в Перник, Дупница, Българска армия или някоя екзотична дестинация като Малдивите и т.н“

От Управителния съвет на  ПФК Литекс Ловеч