Лицемерието е присъщо на почти всички хора – къде в малка, къде в голяма степен. Психолозите твърдят, че е обяснимо и понякога може да се прости на такъв човек.

Какво обаче да кажем, ако си световна звезда и обявиш нещо пред милиони хора, но после се отметнеш и направиш съвсем друго?

Такова лицемерие бие на очи, дразни и те кара да се замислиш върху неговия автор, любимец на милиони по земното кълбо.

Вижте какво каза Лео Меси, след като в края на ноември миналата година  спечели „Златната топка“ за седми път. Когато получи ценния приз, аржентинецът обяви следното на всеослушание за големия си конкурент Роберт Левандовски, останал втори.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"За мен беше чест да се боря с теб. Всички са съгласни, че през миналата година ти беше големият победител. Смятам, че "Франс Футбол" са длъжни да дадат наградата. Тя е твоя, ти си я заслужи и трябва да си я вземеш вкъщи", обърна се Лео към Роберт. 

Тогава всички му ръкопляскаха. Всички го възхваляваха. Сочеха го за пример.

Едно действие на Меси обаче разби на пух и прах въпросните му думи. Действие, доказващо лицемерието на големия иначе Лео. Доказващо, че това са били празни приказки.

Звездата на Пари Сен Жермен изобщо не е гласувал за Роберт Левандовски в своята класация за футболист на годината на ФИФА. Бившият играч на Барселона е сложил на първо място съотборника си в ПСЖ Неймар, втори е Килиан Мбапе, а трети е нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема. Всичко това подразни хиляди фенове по света, засипали социалните мрежи с коментари по адрес на Лео.

Любопитното е, че Левандовски, който в крайна сметка спечели тази награда, е поставил Меси на второ място в своята класация. Полякът е сложил първи Жоржиньо, а трети Кристиано Роналдо. 

Какво да се прави - понякога и звездите могат да се превърнат в мишоци. Апропо - в бълхи, какъвто е прякорът на аржентинеца. 

Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ