Вчера пристигнах в офиса около обяд и бях решил да напиша един коментар за разликите между Новак Джокович и Григор Димитров. Естествено, подбуден от сърбина, който вадеше картофи и се забавляваше. И го обича цяла Сърбия. Явно има защо.

В същото време наш Гришо рядко намира време за родината, когато дойде тук не можеш да се докоснеш до него, освен ако нямаш акредитация или някакъв пропуск. Обаче в Сърбия може да повадиш картофи с Ноле, да отидеш на мач на любимия отбор и до теб кротко да е седнал световният номер 1 в света... Възпитание, родолюбие, усещане или просто характер... Не знам кое точно е. 

Обаче, докато седна да пиша коментара, се появи Бербатов и каза край. Реших, че Гришо вече е минала тема. Все пак в ерата на технологиите, на чудото за три дни (понякога часове или минути), на бързите новини, на шерванията... Докато Ноле извади 2 картофа и всички вече говорят за Бербо и спират да коментират кога Гришо е колил прасе с Шерцингер в Хасково. Та за Митко (Димитър, понеже така държи) щях да напиша няколко реда като откровен и запален левскар. Щях да напиша, че го помня с невероятното му докосване, финес, спирането на топката и тези голове, които вкарваше с лекотата, с която ние си пием бирата в някое капанче... Щях да напиша, че е истински творец и гений, но аз като левскар разбира се, помня и онова падане пред вратата на Левски, след което дойде кървавият гол на Гонзо. Помня го и с излизането от терена в мача със Сърбия (1:6). Всеки прави грешки, но пък Бербатов беше истински художник на терена и трябва да му го признаем.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Уви, и това не написах, защото Лудогорец смачка ЦСКА (Москва) с 5:1. Това си е доста бой. И пак като левскар, не мога да не призная, че в този мач шампионите бяха като машина. Да прегазиш по този начин руския гранд си е показно за класата на Лудогорец...

Откраднаха му шоуто на Бербатов, който пък от своя страна спести десетки коментари (не само моя) по адрес на Гришо.

В крайна сметка хасковлията скоро трябва да се прибере у дома, да обере кауните и да покаже, че не е по-лош от Ноле. Но да внимава в кой ден го прави - нека не е когато Лудогорец играе в Европа. Няма нужда да седи дали някой ще се откаже от футбола, защото последният български художник сложи край.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ