Трябва да си най-големият наивник, за да си вярвал, че любовта между Гришо и Маша ще продължи, „докато смъртта ги раздели”. Логичното се случи. Две години двамата се наиграха както подобава, но не на корта, а в кревата, и краят настъпи.
 
Всичко останало – за годежи, пръстени, сватби, олтари, си беше жива фантазия. Григор и Мария никога не са мислели за нещо по-сериозно. Просто си живуркаха ден за ден, докато една сутрин (пък знае ли човек, може и вечер да е било) си взеха „сбогом”.  
 
Казват, че именно Маша, а не треньорът, била главният виновник за провала на нашето момче. Нека обаче не забравяме, че когато Гришо мачкаше и катереше смело световната ранглиста, друга песен се пееше – че е тръгнал нагоре, защото е окрилен от Шарапова. Пък може и така е било.
 
Като се замисли човек, Григор наистина просперира, когато любовта му с рускинята беше в стихията си. Докато забиваше Маша, забиваше мощни асове. Докато любовта им фучеше, ретурите му фучаха със страшна сила. А сривът на корта явно е бил резултат от срива между отношенията им.
 
Което ще рече, че от половин година някъде двамата просто са я карали на доизживяване, без онези силни чувства, ликвидирани сякаш от някой мощен бекхенд.  
 
Сега е много важно за наш Гришо как ще я кара. Ако още е влюбен в Мария и раздялата е станала по нейно настояване, това може още повече да съсипе кариерата му. Защото при палавата рускиня има една интересна тенденция. Като си хване някой мъж,  го изсмуква отвсякъде и после, като и омръзне, го захвърля. А той, горкият, заприличал на изцеден парцал, рухва, без да се изправи на краката си.
 
Спомнете си словенския баскетболист Саша Вуячич. Кариерата му в НБА беше на високо ниво. Когато се захвана с Мария, пак блестеше. Но когато Шарапова му направи безкомпромисна забивка в собствения му кош, Саша се сгромоляса на баскетболния подиум.
 
Психолозите казват, че тук нещата опират до психиката. Който е лабилен, пропада още повече след подобна любовна раздяла. Който е силен, бавно, но сигурно се съвзема и става още по-силен на спортното поле. Дано Григор е от вторите...
Играта в кревата свърши, Гришо, време е да заиграеш истинската си игра – на корта.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ