ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК

Казват, че когато отборът загуби, основната вина пада върху треньора. Всяко правило обаче си има изключение, както е на „Герена“ в момента. Левски отпадна на осминафиналите от Лудогорец и не успя да защити купата на България, която спечели през месец май миналия сезон след 1:0 над ЦСКА.

Вината за провала вчера и за серията от слаби резултати преди това се крие в така наречените опитни футболисти. Тези, които хем са на бомбастични заплатки, хем и „играят“ бомбастично. Толкова, че постоянно залагат бомби в собствения си двор.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Футболът в синьо приключи за  2022 година и като тегли човек чертата, си прави равносметка, че Левски все пак спечели трофей. Първи такъв от далечната 2009 година. Вярно, не беше шампионски, но и този за Купата на България е повече от ценен.

Но понеже това е Левски (София), а не Левски (Лом), никой не се задоволява само с една купа. Всеки иска още и още, защото такова е ДНК-то на „Герена“.

За да има постоянство обаче, тези с най-тлъстите заплати трябва да летят из терена. Трябва да са лидери, бойци, победоносци. Да ги видяхте случайно в Разград?  

Те я карат толкова маргинално в Левски, че даже се изпокриха при отсъдената дузпа. Погледнете само Роберт Левандовски. Пропусна веднъж на световното първенство срещу Мексико, но снощи намери смелост да поеме отново отговорност. Направи го заради родината си и успя. А Левски някои асове се дънят от бялата точка, а сетне ги страх да поправят грешката си. 

Накрая Мъри се принуди да нареди на Кордоба да бие наказателния удар срещу Лудогорец вчера. Момчето тръгна да изпълнява дузпата сякаш отиваше на заколение. Езикът на тялото му подсказваше, че топката ще отиде в аут. Там, накъдето полетяха и „сините“ мечти за нов успех в турнира.

В аут трябва да полетят и всичките псевдозвезди и „асове“ на Левски, защото търпението към тяхната меланхолия вече се изчерпва. Дойде време Мъри да чисти наред и махне ненужния товар, превръщаш отбора в скърцаща машина.  (

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Вчера и влезлите като резерви футболисти доказаха,  че мястото им е на скамейката, а не на терена, където Левски изпитва въпиюща нужда от  лидери с голямо Л. Като това на емблемата на клуба.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ