Раздираната ни от скандали държава не може да се похвали със силни и изявени футболисти. Малцина от играчите ни се представят на прилично ниво в жалкото ни първенство, а двама-трима (както казва чичо Митко Пенев) се подвизават в средноевропейски отбори.

Задачата на селекционера Ясен Петров в намирането на подходящ състав е изключително сложна. Затова Пловдивския Джанини не спира да експериментира в търсене на най-доброто и ровейки в оскъдния футболен материал.

Защото да си голям футболист, трябва да си и голям Човек, а не смешник, който цял ден рови в Инстаграм, за да си постне стори.

Примерите за лъвски сърца не са никак много - Стоичков, Пенев, Балъков, Наско, Емо, Трифон Иванов...

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

На този фон у нас свети Кирил Десподов. Доказва го не само играта му, но и внушителната цена от 3,5 милиона евро (по данни на "Трансфермаркет").

И срещу европейските шампиони от Италия, и на турнето в Катар, Кирил доказа, че може да е лидер във важни моменти. Разбира се, допусна и глупава грешка с втория си жълт на мача с Хърватия, но и не бива да го съдим прекалено за радостта му от прекрасния гол.

Тепърва Десподов ще има шанс да поведе съотборниците си към победите.

С добрите си изяви младите надежди Илиян Илиев, Илиян Стефанов, Доминик Янков, Мартин Минчев, Светослав Вуцов, близнаците Петко и Андреа Христови също дават сериозна заявка и показват зъби.

Ясен доказа, че не слугува на "големи" имена и показа нагледно, че не го е страх да пробва различни състезатели. В повечето случаи рисковете му се оправдаха, имаше и грешки. Но не греши само този, който си стои вкъщи, излегнат удобно в продъненото си канапе с пластмасова бутилка бира в ръка и държащ фас в пожълтелите си пръсти.

Селекционерът на младежите Александър Димитров също показа класа в мачовете срещу Холандия и Уелс. Срещу сериозните съперници се изявиха подобаващо Владимир Николов и откритията на Димитров – Йонислав Стоянов, Силвестър Джаспър и Борислав Станков-Стани.

Димитров показа, че е изключителен професионалист с чудесната си идея да даде шанс на момчетата с български корени, които играят в различни части на земното кълбо и да им обясни какво значи да дадеш душата си за България.

Задават се важните квалификации за младежите и мъжете.

Българските фенове трябва да им дадат цялата си подкрепа, за да излязат националите ни от блатната и отровена среда, в която ни поставиха политиците.
Пламен Славов, БЛИЦ