ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българската федерация по баскетбол направи крачки, с които препъна и себе си, и феновете. И остана боса при взимане на важно решение. Народът чакаше 30 години финал между Левски и ЦСКА на паркета и накрая началниците го назначиха в един ден и час с този на европейската футболна квалификация България – Черна гора. Леко уточнение – кога и в колко ще играят националите, е решено от УЕФА преди няколко месеца. Така че – промяна там е невъзможна.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Футболните национали са в подем, тръгнаха да надигат глава след дългата летаргия. Как да не надигнеш и ти глава към телевизора и да пропуснеш първата им официална изява при Младен Кръстаич.  Как обаче да изтървеш и истинско баскетболно шоу, появило се като оазис в баскетболната ни пустиня. Левски срещу ЦСКА. Тити срещу Росен Барчовски. Яко звучи, нали.

След голям шум из социалните мрежи и коментар на Томислав Русев шефовете на оранжевата топка решиха да замажат гафа, ама… се омацаха още повече. Петното им стана още по-голямо. Върнаха с един час финала – вместо от 19 го направиха на 18. Полза - никаква.

Колко простичко е само – местиш мача в събота и си готов. Всъщност, не било точно така. Оказва се, подочу БЛИЦ, че залата била ангажирана в събота от федерацията по художествена гимнастика заради стартиращата седмица по-късно Световна купа в София. Глушков и компания поискали да ползват „Арена София“ тогава, но  получили отказ от гимнастичките. Заинатили се и толкоз.

Добре де, пита БЛИЦ, какво пречеше при така стеклите се обстоятелства финалът да е по-рано или по-късно днес – примерно в 16 часа (това за работния ден не важи. Все пак петък е ден на майстора).  Или от 21 часа. Що пък не и 21:30 часа.

9 и половина вечерта не е толкова късно – метрото работи до полунощ, а утре е почивен ден.  

Но, както се вика, минало-заминало. Важното е финалът довечера, като замине, да остане в миналото със зрелище, емоция и красиви изпълнения.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ