Греховно е да припомням, че като всяка друга икона, Свети Тодор (Янчев) е канонизиран от Сектор Г заради чисто човешките дела в иначе ортодоксалното си армейско битие, а не заради стартиралите след края на Томовото време алхимични опити да развие втори комплект долни крайници, с които да компенсира отсъствието на адекватен вътрешнохалфов чифт до себе си в най-митологичната част от Новия завет в развитието на любимата игра.

Еретично е да се учудвам, че наклонената (в гръб) от Гара Дембеле италианска кула - Джузепе Акуаро-Пиза, не е внесла равновесие в разклатените устои на стажанта Мартин Дечев, кръпката Апостол Попов и лицето на агонизиращата червена школа Павел Виданов.

Непристойно е да анатемосвам Димитър Илиев, само защото далеч преди петел да пропее, се е отрекъл от Него(во величество гола), поемайки (без)отговорността на бремето да иска, но да не може да надскочи отдавна отреденото му място на българската футболна карта.

Съжалявам, другарко Сер(Гея). Съжалявам, другарю Първ(Уран). Вашето първо поколение футболни Титани живее в нашия християнски свят, където Бог е един - ЦСКА. Боклукът ще го търгувате далеч от портите на червения храм, защото тук политическият ви И(з)род отдавна няма право на глас. 476 дни след Новата ера пред “Титан” седи дилема - да посочи Голгота, измивайки с всьо и вся Пилатовските си ръце Понтийски, или да поеме на гръб греховете на собствените фарисеи, изпълнявайки призванието на Месия.

Нека бъдем християни!

А сега и няколкото светски въпроса:

- Ако контузените са предали шефовете си за дербито, не направи ли същото "Титан" с Павел Дочев, който и срещу Левски остана без обещания му нов нападател?

- Футболисти за Панчарево ли привлича "Титан" или просто мечтае да види ЦСКА с Караджов, Минев, АКУАРО (Ит), ЕСПОЗИТО (Ит), ГРИЛО (Ит), Янчев, ТИЕРО (Гана), МАРКИНЬОС (Бр), ГРАНДЕН (Фр), ТИБОНИ (Ит) и ШЕРИДЪН (Шт) в стартовия състав?

- Ръководството на Левски уреди Гара Дембеле за 50 000 евро. Шефовете на ЦСКА договориха Мишел Платини за 510 000 евро. Кой спечели Вечното дерби на високо голмайсторско ниво?

Послесловие: "Титан" засега спасява клуба от фалит (Пред фактите и боговете мълчат).
Никола КОСТАДИНОВ/БЛИЦ