Членът на Изпълкома на БФС Наско Сираков взе отношение по управлението на „Левски“. Според него „сините“ да се ръководят от Управителния съвет, а не от собственик или президент, е несериозно и популистко, тъй като нямало от кого да се търси сметка.

В същото интервю бившият национал разкрива, че Изпълкомът на БФС не се е събирал от пет месеца. Ето това е несериозно! Органът, който освен всичко друго управлява и два изключително загниващи организма - „А“ група и националния отбор, не се е събирал от лятото. А за всички е ясно, че има много наболели проблеми за разрешаване. Един от тях е казусът за ЦСКА, по който БФС упорито мълчи и се крие зад препоръките на разни комисии и чака като някакво плацебо позицията на ФИФА и УЕФА. Затова от кого да потърсим сметка?

Популистко е да даваш идеи как да се подобри системата на българския футбол, след като не си свършил преките си отговорности в него. След последния конгрес на БФС, проведен в началото на 2014 г., за отговорник за първенства и турнири в Изпълкома беше определен Наско Сираков. Което означава, че той е пряк отговорник за „А“ група.

От кого да потърсим отговорност, че „А“ група е единственото елитно първенство на Балканския полуостров, което няма официално лого и всяка медия ползва някаква собствена емблема. Това е несериозно и може да бъде поправено с елементарен обществен конкурс, в който наградата за победителя например да бъде фланелката на любимия му клубен отбор в България. Това поне БФС би трябвало да може да осигури. Дайте да започнем от елементарното, пък после да се занимаваме с голямото.

Логото е най-елементарното, за по-сложните дори няма нужда да се пита. „А“ група няма официална топка, няма официален спонсор (то пък и коя фирма ще си обвърже името с това прогнило от скандали и съмнения за корупция първенство), няма официален сайт (нищо – Албания, Босна, Косово, Македония и Черна гора също нямат).
Сериозно и вероятно популистки от ВЕСЕЛИН РУСИНОВ