"Not great, not terrible" - реплика, която всеки вече знае. Изречена от Анатолий Дятлов малко преди аварията в атомната централа в Чернобил. 

Същите думи могат да бъдат използвани и за Левски, но тук авария не се очаква да има, а дори напротив. Докато всички подценяват "сините" и дори се подиграват, на "Герена" леко полеко започнаха да сглобяват отбор, който може да влезе без никакви проблеми в първата шестица. Стига Живко Миланов да успее да го нареди правилно.

"Бебетата" на Живко не са чак толкова бебета. Те ще са в периферията на състав, който не изглежда никак лошо. 

Започваме от вратарския пост, където "сините" разполагат с опитния Николай Михайлов, който е и капитан, а резерва е изключително обещаващия Пламен Андреев. Със завръщането на Иван Горанов, привличането на Шелис и Хубчев, отбраната на "сините" не изглежда чак толкова зле. А и се очаква да пристигне още един бранител от чужбина, който е гласен за титуляр. Галчев, Александров и Найденов пък вече натрупаха солиден опит и спокойно могат да заменят някои от титулярите в мачовете.

В халфовата линия нещата за Левски са доста добре. Близнаците Цоневи са фактор, който може да бъде решаващ във всеки един мач, а с наличието на опитния Симеон Славчев и привличането на бившия национал Георги Миланов, то Левски може да се похвали с една от най-добрите халфови линии в България. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Георги Миланов може да играе и по фланга, което ще даде допълнителни опции на Живко Миланов. Защото там е слабото звено на този етап. Чист флангови играч е само един - Здравко Димитров. В офанзивната част на Левски са Адриан Краев, преобразеният Билал Бари, както и Марин Петков и Мартин Петков. Последните двама вече са неизменни титуляри и загатнаха за своя голям потенциал, с който разполагат. Божинов помага с опита си, а се очаква за атаката да дойде и още едно попълнение.

Ако всички очаквани трансфери се случат, то в Левски ще могат да дишат спокойно и дори си поставят високи цели, предвид наличния потенциал. Ако, разбира се, парите се получават почти редовно и този фактор не развали съблекалнята.

Напоследък често са обсъждани и качествата на Живко Миланов за треньор на отбор от ранга на Левски. Опитът определено липсва на младия наставник, но пък той компенсира с отлично познаване на съблекалнята и манталитета на играчите. Треньорството не е само да наредиш 11 човека и да им кажеш как да играят. Миланов направи грешки в мача със Славия, ще прави грешки и в бъдеще. Но има потенциал, ако бъде оставен да работи спокойно. И без това достатъчно опитни имена се провалиха на "Герена" последните над 10 години. Защо пък един неопитен да не бъде начало на промяната?
Димитър СТАНКОВ

"Not great, not terrible"* - "Не е страхотно, не е ужасно". Репликата се произнася от Анатолий Дятлов в сериала "Чернобил". Персонажът, който бе изигран от британеца Пол Ритър, отрича, че се случва нещо лошо в атомната електроцентрала.