ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Една нова звезда изгря на журналистическия хоризонт благодарение на футболната вселена, наречена световно първенство. Пристигнала под наем от света на политиката, Лили Мустакова се пренесе в магията на най-популярния спорт смело и дръзко. Така, както само умните и красиви жени го умеят.

Направи го магически, грабвайки вниманието на зрителя в студията на Нова телевизия с ключовите елементи от характеристиката на телевизионния журналист – визия, изказ и дикция. И, разбира се, познания. Футболни познания, на които мъжете благородно могат да завидят.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Всъщност, Лили ни ги демонстрира още преди време, когато Боби Борисов я бе поканил в студиото на „Диема“, за да коментира мач на любимия й Манчестър Сити. Сега обаче тя ги разгърна с пълна сила – като за световно на световното в Катар.

Дикцията й е изключителна, бих казал уникат. Ако нещо си обикаляш из хола или кухнята, и я чуеш, няма как да не заковеш поглед към екрана, за да видиш кой точно говори. И не само говори – такива, които говорят, ги има под път и на път. Мустакова умее да го прави по онзи начин, който те кара да си измърмориш под мустак, че пустата ни журналистика не е чак толкова зле. Въпросите й са винаги смислени, а мисълта й тече гладко и безпрепятствено като пасовете и комбинациите на Сити.

Речникът й е учудващо богат за млада дама, а паразитите в изреченията й явно отдавна са изхвърлени в кошчето за граматически отпадъци. Там някъде се въргалят и показателните местоимения „този“ и „това“, които някои други спортни журналисти често вадят от гардероба на изказа си. Лили ги употребява  рядко и на място и почти не можем да чуем от нея изречение от сорта: „През ТОВА първо полувреме ТЕЗИ два отбора показаха добър футбол?“, а „През първото полувреме двата отбора показаха добър футбол“.

Камерата обича повече стройната Лили, отколкото тя я обича. За нея поговорката „По дрехите и външния вид посрещат, по акъла изпращат“ важат положително и двата аспекта.  

А разните им приказки: „Ама тя е жена, какво разбира от футбол“ могат да излязат само устата на някой мъченик на собственото си невежество.

И за финал:  Не е важно дали ще изгрееш ослепително, важно е да не залезеш бързо и заслепително. Нещо, което Лили със сигурност знае…
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК