Само няколко часа след като този ЦСКА, който възникна чрез обединението на Чавдар Етрополе и Литекс, поиска стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево, феновете, подкрепящи Гриша Ганчев, ще протестират заради това, че Гришата все още не е получил желаното.

Всъщност сега концесия има автентичното дружество, а в неговото ръководство е пълно с доверени хора на ловешкия бизнесмен, начело с Николай Паслар. Той е този, който поиска бърз фалит и преименуване на ФК „Лупи“ и очевидно не се интересува от концесионните задължения, но пък не по-малко очевидно, е верен на Гриша Ганчев.

Някои би казал, че Паслар е отскоро на „Армията“ и проблемите идват от лошата Дора Милева – синдика на ЦСКА. Но да не забравяме, че много преди Милева в ръководството на червените се настаниха Юлиан Инджов, Милко Георгиев и Ивайло Манджуков. През март миналата  година мнозина от тези, които днес протестират, посрещнаха промените в червения клуб с надежда.

Тогава днешният бизнес-ортак на Гришата Инджов ги изненада, като първо обяви, че ще плати колкото трябва за заплатите и лиценза, а после се отметна от думите си. Тогавашният шеф на УС на червените Александър Тодоров нарече случващото се „тъпа и гнусна игра“, а дали вече се изяснява какво е имал предвид, всеки може да прецени сам.

Впрочем през миналата пролет, малко след Инджов, „под светлините на прожекторите“ застана и Милко Георгиев. Когато УС призова с декларация собствениците да си влязат в ролята и да осигурят пари за лиценза, Милко отговори, че в търговския закон не пише такива неща. Въпреки това феновете продължиха да се надяват. Затова на 4 юни, когато в БФС все още говореха за „лиценз под условие“, Ивайло Манджуков заяви: „Работим денонощно за „А“ група“.

Днес обаче се оказва, че тези, които подкрепят Ганчев, протестират, защото смятат, че Паслар, Милко, Морко и т. н. не са свършили каквото трябва само защото им пречи синдичката, наречена от някои „Дора Бабе“. Вероятно тази „лоша жена“ е действала тайно и през миналото лято, когато 35 играчи с договори напуснаха ЦСКА без клубът да вземе и стотинка.

Впрочем нещо подобно се случи и през 2013 г. Тогава Ганчев пак искаше ЦСКА да играе с чужд лиценз, но някой му попречи. Изглежда трябва да се провери какво е правила преди три години Дора Милева...
ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ