ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Известният футболен мениджър Петьо Костадинов избухна с коментар след предложение за нова кандидатура, която да се бори за президентския пост в БФС.

Полковника срина със земята авторите на идеята, зад която прозират Георги Градев и хора от екипа на Бербатов, Станимир Стоилов - Мъри да бъде замесен в претенциите за власт в родния футбол.

 WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Коментарът на Петьо Костадинов - Полковника в prosport.bg:

Работя си кротко в малка братска страна и бивши мои другари, които не съм съкратил от листата си във Фейсбук ми пускат на лични съобщения блудството на социално спорен субект, след публикация с предложение за кандидатура на Мъри Стоилов.

Той  прави кадрови разрез на Бербатовата трупа, раздава оценки и се опитва да реанимира дълговременните алюзорни пориви към властта в Българския футболен съюз. И неговата собствена. Като човек израсъл генно свързан с увъртането около силните в политическата власт с ненаситна енергия, преминава надменно, за да смачка и последното останало в надраменния пояс на изтощените им последователи.

Та моите бивши събратя, с днешна дата тежки припоци на пребрандирания клуб, настанен на "Армията", ме питат настоятелно дали имам отговор на тези солидни аргументи.

Честно казано, този отдавна съм го отписал, но заради хората, които бяха наричани роби в предизборни срещи, да взема да кажа това-онова.

1. За да не губим никакво време по тълкуванията за колективно управление ще цитирам в отговор Член 46 от Устава на Българския футболен съюз:

Устав на БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ (БФС)

Чл. 46. (1) Президентът представлява БФС пред държавните органи, органите на местно самоуправление, юридическите и
физическите лица в страната и в чужбина.
(2) Президентът ръководи цялостната дейност на БФС, като:
1. организира и отговаря за изпълнението на решенията на конгреса и на ИК;
2. контролира дейността на органите на съюза за постигане на целите, определени в устава;
3. организира и осъществява отношенията на съюза с ФИФА, УЕФА и другите международни и национални спортни
организации;
4. решава всички въпроси, свързани с управлението на БФС, които не са от изключителната компетентност на Изпълнителния
комитет или на Общото събрание, като може да делегира тези права или част от тях, на член на ИК или на изпълнителния директор.
(3) Президентът е разпоредител с бюджета на БФС. Той може да възложи на изпълнителния директор извършването на
определени действия на разпореждане със средствата от бюджета.

2. По кадровите настоявания с имена от отчаяното изявление на автора. Та пита той кой има повече опит от Борис Станков в спортния мениджмънт, ТМС и международните отношения? Доколкото имам едно по-различно, бащинско ако щете, отношение към него, доколкото в ефир съм предлагал да му се даде път, дори като Заместник-изпълнителен директор, ще пропусна директния отговор, защото подобно твърдение е за лапни-мухи. Но и доколкото очевидно имаме различна визия (за трупата не съм убеден, че има такава), то ще задам въпрос в отговор. Боби с квалификация и конкурс ли бе назначен невръстен в Българския футболен съюз, или с протекции? С огромно извинение към дълбоко уважавания от мен Борис Станков - дядо.

3. Кой е изкарал повече пари от Петър Величков, като мениджър на голямо търговско дружество и кой изобщо знае в БФС как да превърне футбола в печеливш бизнес за всички клубове? Се пита отново. Бил съм, но този път няма да бъда груб по адрес на Величков, само защото той направи опит да установи контакт с мен, за да разменим мисли. Що се отнася до парите, препоръчвам курс на всеки 3 месеца при Андрей Петров. С много уважение към тихата многомилионна компетентност на Андрей. Що се отнася до концепциите и печелившите клубове, то аз съжалявам, че не видях подход при ситуацията с Берое, след нелепото решение на правителството. Дори усилие от местен патриотизъм. Та Берое да цъфти и връзва златни футболни плодове.

4.Кой има повече познания за управление на съвременни практики във футбола и разпознаваемост в структурите на УЕФА от Стилиян Петров и Михаил Александров? Ще подходя ехидно към девалвацията на пропагандата. Но що се отнася до разпознаваемостта, то нека добавя. Все пак говорим за УЕФА.

Борислав Михайлов, Председател на Футболната комисия на УЕФА, със заместници Збигнев Бониек, Луиш Фиго, Деметрио Албертини и Деян Савичевич.

И още:

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов е член на Комисията за турнири и състезания на ниво национални отбори, колегата му Михаил Касабов е заместник-председател на Комисията за програма "Хеттрик", Изпълнителният директор Борислав Попов е част от Правната комисия, дългогодишният лекар на националния отбор д-р Бисер Бочев е член на Медицинската комисия, Стоян Сираков – на Комисията за статута и трансферите на футболистите и работата на футболните агенти, Стилиян Шишков – на Медийната комисия, а мениджърът "Стратегическо развитие" на БФС Андрей Петров е част от панела на Административните експерти към УЕФА.

НЯКАКВИ ВЪПРОСИ?

5. Кой разбира повече от медии и  комуникации от Найден Тодоров? Найден е много качествен млад човек, но неукият пресолява манджата. За да не вкарвам тежка артилерия ще повторя: Стилиян Шишков – член на Медийната комисия на УЕФА и едни много добре натренирани в тази посока млади хора в оперативното управление на процесите в Българския футболен съюз. Така както авторът е на държавна хранилка от дете, така те от пелените са расли с мирис за медии, качествена реакция. Разбира се, че имам предвид Христо Запрянов и черноработникът Виктор Игнатов.

6. Кой има повече познания и опит в работата с общините от Георги Величков. Отговорът ридае. Както би възкликнал великият реформатор Ян Хус, преди да бъде изгорен на клада: "Sancta Simplicitas!" ("О, свещена простота!"). Член на изпълнителният комитет на Българския футболен съюз е уважаемият Даниел Панов. Не само кмет на Велико Търново от 2011 година, а и забележете, Sancta Simplicitas!, Председател на УС на НСОРБ. Т.е - Председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

7. Има ли човек в БФС, който да познава всички клубове в България и да се ползва с доверие сред тях, като Косьо Мирчев? Все пак имам претенции и ще замълча. От добри чувства към Косьо, драскачът вероятно си дава сметка колко е нелепо.

8. Кой е по-добър юрист от Милен Русев и Георги Владов (Борислав Попов ли?). Липсата на усещане за гравитация води до неизбежно свободно падане с познатото ускорение 9,80665 m/s². Справка всички жалби и трикове във всички съдебни институции и Агенцията по вписванията! За затвърждаване на познанията: Борислав Попов - член на Правната комисия на УЕФА.

9. Дан Тан - моята любима тема. Размята се една снимка, на която всички са покрити, а в единия ъгъл се мъдри Коце Хаджииванов, до някакъв азиатец и Боби Михайлов от другата страна. Появи се и надпис в дясно долу на снимка, че е предновогодишна от 2010 година. За начало ще цитирам Бербатов:

"Защо си затваря очите ФИФА за изцепките на президента на БФС? В колко голям скандал трябва да се замеси президент на източноевропейска футболна федерация, за да се стигне до санкция от ФИФА?"

Да продължа. Улавям същински цунгцванг и ходове на отчаянието. Защо например, не разкриете лицата и на останалите от снимката. Или нещо интересно има там? Знам със сигурност, че през 2005, не през 2010 година, те бях за Нова година в Дубай на парти, включително с Анджелина Джоли и Брад Пит. На същата дата. Знам и други, при това логично присъстващи в обща компания.

Кога точно България е разследвана? Организатор на мача беше Агент на ФИФА, а не регистриран в Областния съвет на БФС в Смолян. Или Видин. Дори в самото начало на съмненията ФИФА публикува невярна информация за отменена от нея контрола на България срещу Боливия. Но след бърза реакция на Павел Колев тя бе свалена от сайта на ФИФА, като невярна. България никога не е била в позиция на виновна страна. Дори да приемем, че снимката е с вярна дата (продължавам да не вярвам), мъдрещият се до Хаджииванов азиатец и ако той е въпросният Дан Тан, все още е твърде далеко от разследване. Дан Тан.

С днешна дата, почти десетилетие, Дан Тан е осъден-недосъден и е свободен, Констадин Хаджииванов е в България, основа партия и продължава напред. На кое точно да реагират ФИФА и УЕФА?

ПРЕДЛАГАМ! Разширете обсега. Кандидатирайте се за президентските избори и на някоя от двете организации, или и на двете. Като погледнете Инфантино, че и Чеферин, ръководители ли са!?

10. Сега най-важното от мен. Ако следствените и наказателните органи бяха на място, същите за компетентността, на които водачът ви изказа съмнения, то за организиране на група  с последваща хулиганска проява и посегателство върху частна собственост, за подстрекаване на малолетни и непълнолетни към вандалски прояви върху частна собственост, със сигурност, поне за кратко, щяхте да бъдете в зандана "Дан Тан" на кус-кус.

ОЩЕ ВЕДНЪЖ, ВСЯКО МЪРДАНЕ ВЕЧЕ Е ФОРМА НА ЦУГЦВАНГ.
ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ОРГАНИЗАЦИЯ НА МАЧОВЕ - НЕ СИ ИГРАЙТЕ СЪС СЪДБАТА, УВАЖАВАЙТЕ СИГНАЛИТЕ И!

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако ви подкрепят стотици, хайде да похарчим още едни пари за извънредно Общо събрание. Препоръчително е на място с големи тоалетни, за да се улесни раздаването на "дневни". И да сложим точка. Разбира се, можете да организирате още един хепънинг, както този на 18 март 2022 година, за да си осигурите още участници в Ноевската висша лига...

Със здраве!