„Нали теренът е еднакъв и за двата отбора“, тази премъдрост чуваме винаги, когато някой посмее да се оплаче от лошите условия, при които се играят много от мачовете в българския футболен елит и да твърди, че калпавият терен е повлиял на резултата. По силата на тази „желязна логика“ родното първенство може да се провежда и на картофени ниви, а вместо топка да се използва картоф – нали и той ще бъде един и същ за двата отбора.

За съжаление в чужбина се намират скарани с „желязната логика“ хора, които се интересуват не само от качеството на тревното покритие, а и от „дреболии“ като това колко високо е подстригана тревата и дали топката е напомпана според изискванията на правилника, а и дума не дават да се издума, ако поискаш най-нормалното нещо за футболния мач – да хвърлиш няколко камиона пясък върху игрището. Такива разглезени личности стават пречка за удоволствието международните мачове да се играят на картофени ниви, които да са еднакви за двата отбора.

И все пак, вместо на нивата мачът България – Италия може да се играе поне на стадиона на Локомотив (София) в квартал „Надежда“. Та нали компетентен човек, като членът на Изпълкома на БФС Николай Гигов, каза че теренът на стадиона на неговия отбор е един от най-добре поддържаните у нас, а освен това там защитниците ни ще могат да спират италианските нападатели като им хвърлят пясък в очите.

Головете пък ще бъдат броени най-добре от друг член на футболния Изпълком – Кирил Домусчиев, който преброи, че феновете на неговия Лудогорец са най-многобройни и показа, че ако той отчита головете, можем да победим и най-силните отбори в света.

А за настроението на италианците след тяхната неминуема загуба, ще се грижи Венци Стефанов, не само защото и той е сред онези които ръководят българския футбол, а защото неговите лакърдии могат да развеселят всеки. Освен това, ако италианците чуят от личност с осанката на боса от "Овча купел", че теренът е бил еднакъв и за двата отбора, следващия път може да приемат и картофената нива. 
ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ