Преди две години Козмин Моци беше героят не само на Разград, но и на България. Помните – нали. Прекрасните му изяви като вратар пратиха Лудогорец в Шампионската лига в оня луд, луд мач със Стяуа.

Днес Моци пак има изяви, но те го изпращат в една друга лига - Просташка. Лошото е, че на румънеца не му е за първи път. От 12-13 месеца насам румънецът върви устремно надолу. Първо показа средни пръсти на един мач с Литекс, после в стил Кантона или по-скоро в стил Кунг-Фу едва не утрепа нападателя на ЦСКА Стефан Николич. Миналата неделя Моци пак си показа рогата – този път в дербито с Левски.

Да тръгнеш от нулата и да станеш звезда е трудна работа. Да си загасиш обаче звездата е лесно. Много лесно. А Козмин сам си гаси звездата. По-неприятното е, че тези му изцепки влияят върху имиджа на Лудогорец, където тимът е шампион на само на терена, но и в класацията по спортсменство.

Затова ще е най-добре Моци да си прибере средните пръсти, да си седне на задника и да заиграе. Така, както го правеше преди със зеления екип. Иначе току-виж някой от ръководството му покаже червен картон. Въпреки че е звезда и въпреки че кръстиха трибуна на негово име.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ