Черна гора - България 1:2
Националите ни стартират кампанията с гостуване на Черна гора в Подгорица. Несъмнено на "трикольорите" ще е доста трудно срещу домакините, за които този мач е първи официален в историята им. Единият от лидерите ни - Мартин Петров, е контузен и няма да вземе участие в срещата. Все пак Пламен Марков и избраниците му имат шанс за краен успех, а той по всяка вероятност ще бъде с един гол разлика.

Кипър - Италия 0:2
В друга среща от нашата квалификационна група 8 Италия гостува на Кипър. Световните шампиони са абсолютен фаворит, не само за спечелването на този мач, но и за краен победител в групата. Домакините едва ли ще имат сили да се опънат на именития си съперник и ще се стремят да запишат да не допускат много голове. БЛИЦ залага за краен успех с 2:0 на италианците.

Андора - Англия 0:3
Англия по всяка вероятност ще направи силен старт в световните квалификации. Селекцията на Фабио Капело гостува на едно от джуджетата, каквото е Андора. Уейн Рууни и компания едва ли ще допуснат издънка, а още повече, че ще гонят категоричен успех и задължително класиране в ЮАР, защото само тогава ще измият срама от това, че не се класираха на Евро*08. Англичаните отново са в група с Хърватия, с които играят в сряда в Загреб. Класически успех тази вечер е много вероятен затова ви съветваме да заложите за 3:0 за гостите.

Унгария - Дания 1:1
В една от най-интересните квалификационни групи за световното първенство в ЮАР през 2010 г. един срещу друг се изправят Унгария и Дания. И двата отбора ще се стремят да стартират с победа цикъла, но специалистите предричат равенство в този двубой. БЛИЦ залага за 1:1.

Армения - Турция 1:3
Полуфиналистите от европейското в Германия през това лято - Турция, гостуват тази вечер на Армения в мач от група 5 на квалификациите за ЮАР 2010. Избраниците на Фатих Терим са фаворити за спечелването на трите точки. Едва ли турците ще направят грешна стъпка още на старта при положение, че в групата им са още Испания, Белгия, Естония и Босна и Херцеговина. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Световните квалификации днес