Шоуто в европейския клубен футбол продължава. След като се “насладихме” на фамозните спектакли между Динамо (Загреб) - Лион (1:7) и Борусия (Дортмунд) – Марсилия (2:3) в Шампионската лига, дойде ред и на Лига Европа. В сряда и в четвъртък там беше пълно с емоции, но най-лежерно го раздадоха Брюж и Брага, ПАОК - Рубин, както и АЗ Алкмар с Металист (Харков). Трите мача завършиха с един и същ резултат – 1:1, което беше напълно достатъчно и на шестт отбора да се класират за 1/16-финалите.
 
“Най-инфарктно” беше на двубоя в Холандия, където съперниците си размениха за 60 секунди по един гол и после си направиха една разходка с топка из тревата. Така се разхождаха, че на феновете им писна. В самия край публиката започна да подканя главния рефер да свири край на “спектакъла”. На него му стана неудобно и набързо наду свирката. Ако имаше право, би го сторил със сигурност още в средата на второто полувреме.
 
Нищо сензационно. Когато на преден план изникнат сметките, футболът (да не говорим за красивото в него), остава назад. Много назад....
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ