ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Обикновено сме свикнали да критикуваме здраво всеки, който се появи по телевизията и започне да коментира мач. Кусури ще се намерят даже и тези, които нямат такива.

Честно, казано, някои сами си търсят словесните атаки с гафове, паразити в речника и особено с глуповатия нарцисизъм, впил се в душите им. Те са толкова самовлюбени, че сякаш са готови да предложат брак на себе си.  

200 лв Начален Бонус Спорт!

Нека ги оставим в обятията на собственото си аз и да обърнем внимание на други тв коментатори. На тези, които заслужават похвали заради своята универсалност. Казано по-ясно -  това са журналистите, които могат да коментират на високо професионално ниво няколко вида спорт.

Най-често такива има в българската секция на „Евроспорт“, където измъкват ветераните Асен Спиридонов и Иван Чешанков.

Последният май е готов за книгата на „Гинес“ в последните дни, когато беше в ефир почти денонощно – Аустрелиън Оупън, НХЛ, без значение колко е часът у нас.  

Асен и Иван са ерудити в много спортове, което изключително повишава техния рейтинг. И, бъдете сигурни, ако попаднете с тях в една компания и оставите всякакви помощни информационни средства в ъгъла, те ще ви омаят с цифри и факти. Било за тенис, лека атлетика, хокей, снукър, колоездене. Даже и за футбол, макар и да не го коментират.

Никола Ибришимов също е класацията за универсални тв коментатори  - отдавна се е доказал в царството на футбола, а вече прави това и в тениса, ските и други.

Ако си пуснете спортните канали на Диема, там в различни предавания (футбол, баскетбол отвъд Океана, Формула 1) ще видите Лъчезар Пройнов. Той може да служи за пример как се коментират на високо ниво няколко спорта, което изисква професионална подготовка и много добри познания. И не само да коментира зад кадър, но и да води студийни предавания. И то успешно!

Това не са единствените универсални герои в спортната тв журналистика. И нека техният брой расте. За да може тези, които обичат занаята си, да са повече от тези, които обичат себе си. Зрителят, повярвайте, никога няма да избере вторите. БЛИЦ СПОРТ