Барса изпитва въпиюща нужда от тотален рестарт, защото от онзи велик тим няма и следа. Треньорът не става. Очевиден факт. Луис Енрике може да е водил Бадалона, но не и Барселона.

Меси-Суарес-Неймар днес не е никакво звездно трио, а прилича на тройно слънчево затъмнение. От лидера Лео няма и следа. Никаква, по нито една точица из тревата на „Камп Ноу”. Аржентинецът е тръгнал устремно надолу още от миналото лято, когато за пореден път се провали с националния си отбор.  И вместо да възвръща формата си, Меси я губи ли губи. Все по-упорито и по-упорито. Направо се е сдухал отвсякъде. Видя се със страшна сила снощи в реванша срещу Ювентус. Особено в едни десетина минути в средата на второто полувреме, когато не пипна топката в буквалния смисъл. Камо ли да сътвори нещо интересно и важно, с което да върне поне малко интригата в мача.

Андрес Иниеста и той, горкият, е сдал багажа. Никаква ефективност в изявите му. Не тича, а едва се движи, сякаш има нужда от бастун.

Е, след като треньорът не става и след като звездите са заслизали устремно към хоризонта, как искате Барса да повтори чудото срещу ПСЖ.

А, та като стана въпрос за чудото, снощи предполагам се убедихте, че подвигът с 6:1 е бил повече дело на съдиите отколкото на Меси и останалите. Сега нямаше подаръци от реферите и Барселона зацикли. Даже и един гол не успя да вкара. И като някакви примадони играчите се изнервиха, взеха да се търкалят из наказателното поле, надявайки се на милост от  съдията. Но съдията този път беше и глух, и сляп. Така и не чу кряканията на Суарес за така мечтаната дузпа.

Ето това е горчивата действителност за всички, които обичат и се прекланят на червено-синята идея.

Апропо, идея няма. Грам няма! И наистина рестартът е повече от необходим – от треньора през целия отбор. Барабар със звездите.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ