Собственикът на Левски Наско Сираков вероятно се скъсва от сутрин до вечер, за да уреди всички проблеми в клуба и да доведе светлото бъдеще и финансово спокойните дни, каквито на "Герена" не е имало отдавна. 

Обаче в същото време легендата на "сините" направи две големи грешки, които му се напомнят всяка минута. Вероятно зареден с еуфория Сираков каза неща пред феновете, които не трябваше. Като например "срок 10 дни" и "100-150 милиона". И това се използва сега от всички - и от привърженици на Левски и от противници.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Всеки ден някъде някой пише или коментира, че "срокът изтичал". Броят се дните до изминаването на въпросните 10. Вероятно едните еуфорично, другите ехидно подвикват от тази сутрин: "Какво стана, нали днес е крайният срок". Медиите и те подхванаха, че днес трябвало да се случи нещо.

Всъщност краен срок няма, особено за такава мащабна сделка. Всеки с дори лека наченка на мисъл осъзнава, че няма как да точно на деня да се случи това. Всеки с дори лека наченка на мисъл знае, че в България и не само, когато кажеш 10-ина дни, не означава точно на деня. Означава около 10 дни. Обаче тук говорим за бъдещето на един от двата най-популярни клуба в страната и за клуб, от който по една или друга причина се вълнуват абсолютно всички у нас. И затова Наско не трябваше да споменава срокове, а феновете трябва да са търпеливи.

100-150 милиона. Впечатляваща сума за родните стандарти. Два дни еуфория, че Левски ще стане един от най-богатите клубове на Балканите. И с всеки изминал ден все повече хора започват да се съмняват в тези суми. А можеше Сираков просто да каже нещо от сорта: "че това ще бъде изключително мащабна сделка за родните стандарти, че парите ще стигнат за години напред и за изчистване на всички дългове, че Левски го чака светло бъдеще, но трябва съвсем малко още търпение". 

Уви, сега всеки пресмята парите на английския бизнесмен Джоузеф Диксън, всеки гледа дали е облечен като баровец или е с костюм под наем в неподходящ размер. Дали изглежда като истински бизнесмен или като студент от УНСС. Парите не се познават по външния вид на собственика им и примерите са много, ще споменем само Марк Зукърбърг. 

Важното е феновете да проявят малко търпение и да не натиска непрестанно точно днес да се случи сделката. Важно е сделка, която е полезна за Левски да има. А дали ще е днес или в края на следващата седмица - няма никакво значение.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ