Феновете на Славия изживяха нещо, за което мечтаеха дълго време. От 8 години "белите" нямаха успех над ЦСКА, а вчера най-после го постигнаха, побеждавайки с 1:0 след майсторско изпълнение на Даниел Пеев. На трибуните обаче победата бе за феновете на ЦСКА, които бяха в пъти повече от тези на домакините.

Слависти, срамно е да не подкрепяте отбора си в подобни мачове. Или може би това бяхте всичките фенове... дори по-малко от 1000. Момчетата на терена се бориха мъжки, докато вие се предадохте пред гостуващата агитка. И вижте само кои бяха на игрището. Половината отбор на Славия бе съставен от младоци като Стефано Кунчев, Виктор Дениран, Виктор Генев, Радослав Димитров, Галин Иванов и Иван Цачев. Евала на Емил Велев, че наистина държи на думата си и налага млади футболисти. Предишният треньор Велислав Вуцов не гарантира пред боса Венци Стефанов, че шанс за изява ще получават предимно таланти от школата. Заради това Вили бе натирен от "Овча Купел". За малко феновете на Славия да прогонят и Кокала. До вчера малцината ултрасите не спираха да обиждат Велев, наричайки го "левскар", "говедо", "продажник".

А какво стана всъщност - левскарят Велев взе, че удари ЦСКА и достави огромно удоволствие на белите ултраси. Босът Венци Стефанов също бе полудял от кеф и след мача скандираше "Бий чорбата по главата, бий, бий, бий". Дали обаче ще бие и Левски в 13-ия кръг (на 7 ноември) е по-интересният въпрос? В редиците на Славия има доста прогонени от "Герена" футболисти, които със сигурност ще искат да мъстят на бившия си клуб.
Емил Велев вчера пожела на домакинствата на отбора му да започнат да ходят по 10 хиляди зрители. Това със сигурност няма да се случи, като дори ще е изненада, ако поне 1000 слависти бъдат по трибуните. И още едно нещо не е сигурно - дали феновете на Славия ще се извинят на Кокала за непрестанните обиди, с които го заливаха от началото на сезона до вчера. Вярно, Велев е труден характер, не може да забрави Левски, но се вижда, че работи с желание на "Овча Купел" и трябва да получи нужния кредит на доверие. Така че, слависти, бързо се извинете на Кокала, защото с него ще изпитвате още радости.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ