Снощи на пищна церемония бе награден Футболист номер 1 на България. Логично това бе Иван Иванов, а негов подгласник - Ивелин Попов. Който и от двамата да беше спечелил, все щеше да бъде заслужено... Но стигаме до номер 3! Светослав Дяков, или както колегите много обичат да го наричат "СЪНИ"! Никъде не съм чул по света някой да казва на Кристиано Роналдо примерно "Криси"... Но тук е различно, Дяков е "Съни" ..

Всъщност няма никакво значение кой как се обръща към него, но има значение кой как гласува. Анкетните карти бяха такива, че всеки можеше да напише по трима играчи. Предполагам само колко колеги са гласували за Съни, за да може той да бъде на третото място.. Само да припомним - същия този Съни си изпроси два червени картона и 5 жълти в квалификациите и провали България в най-важния мач - срещу Армения. Дори и само заради това не заслужава да бъде в тройката. Ок, някой ще кажат - има голям принос за представянето на Лудогорец в Лига Европа. И това добре, но погледнато реално по същата логика и Христо Златински трябваше да бъде в топ 10 ...поне. Но пък не съм чул на Златински колегите да му викат "Ицко", примерно...

А човекът, който спаси Лудогорец не в един и два мача - Владислав Стоянов, е зад Съни.. Откъде накъде? Нима приносът му е по-малък?

Явно и фенщината е повлияла доста, щом Емил Гъргоров е в топ 10, а Валентин Илиев - най-добър защитник.

Стигаме и до треньор на годината - Стойчо Стоев. Тук пак може да се спори, но да кажем, че е логично с оглед на представянето в Европа. Номер 2 - Любо Пенев! Всичко около националния е страхотно, невероятно, фантастично.. и накрая сме с две победи над Малта, нито един спечелен сериозен мач и четвърто място. Това за второ място ли е? Ако да, то къде тогава трябва да е Петър Хубчев, който взе два трофея с Берое? С Берое, не с Лудогорец, "Левски" или ЦСКА! Ако обективно Пенев трябва да е втори, то определено на Хубчев трябва да му дадат наградата на ФИФА и да изпревари разни Моуриньовци, Гуардиоли, Хайнкеси.. Какво като последният е спечелил 6 трофея.. Тези трофеи нямат значение или поне така смятат гласувалите колеги, за които победа над Малта е повече от два трофея.

Красота, церемонии.. и пак по нашенски - с фенщина, приятелства, надежда за коледни бонуси и Съни-та...
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ