Пет пъти отзад. Много е. И най-здравият ще се огъне. А един от най-здравите безспорно е Херо. Няма да повтаряме историята за битката му за живот, той си знае най-добре как я води и колко страда. Тук въпросът е за футбола и несправедливостите във футбола. Едва ли някой се съмнява, че Димитър Димитров има понятие от футбол. Със сигурност това е нещото, от което най-много разбира. И да вижда как едни посерковци (извинете за израза, но някой от съдийчетата може да са му синове) го дупят всеки мач...Не е честно, въпреки че тая дума отдавна се изпари от ежедневието ни. Защо го правите? Ако е от неможене, оставете байраците и свирките и не тровете футбола. Ако е, защото взимате пари, дано не ви трябват за онова, за което Херо ги дава в последните години. Защо убивате най-добрия треньор в България по футбол? Защо се гаврите с него? Ама то е лесна работа. Черноморец няма пари, няма солиден гръб на паралия с неясен бизнес, няма лоби в БФС. И дай да им режем главите на лягане и на ставане.

Какво като Херо крещи от пистата на всеки мач, къса си нервите и недоволства след двубоя. Кучетата си лаят, керванът си върви. На никой не му дреме за Херо. Майната му на Черноморец, не ви ли е жал за този човек? И вчера съдийската тройка закла „акулите“ насред Бургас. Главният съдия Станислав Ставров, помощниците Ивайло Атанасов и Даниел Ников взеха участие в поредното убийство срещу отбора. За първи път видях Димитър Димитров отчаян, примирен, безмълвен. Седеше на стола и се мъчеше да се изправи, но пак беше наясно, че трябва да критикува съдиите. Вече няма смисъл, дори боецът Херо се измори. Спрете да убивате най-добрия треньор в България!
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Ето част от мачовете, в които Черноморец е ощетен
3 кръг, Черноморец – Нефтохимик 2:3
(третият гол на Нефтохимик пада в 90-ата минута, след като преди това има фаул срещу Преслав Йорданов. Съдията Вихрен Манев не дава фаул, а след това Нефтохимик отбелязва попадение. Положението е в 45:53 минути)



4 кръг, Локомотив София – Черноморец 2:1
(При резултат 0:1 в 43-ата минута съдията Радан Мирянов дава доста пресилен пряк свободен удар на границата на наказателното поле, от който Маркиньос изравнява за 1:1. Фаулът е в 45-ата минута от видеото)



6 кръг, Пирин Гоце Делчев – Черноморец 2:3
Коментарът на Димитър Димитров-Херо след мача: „Не издържам от това съдийство. Ето, бием днес и аз нямам право да кажа една лоша дума. А аз ви казвам – безобразно съдийство. Петият съдия го чувам да казва „Няма дузпа“, главният дава дузпа. Не говоря за фаулове и други неща. Беше нещо страшно. Тръгна ли да говоря за това съдийство, не знам колко време ще говоря. И вече няколко мача става в наш ущърб – с Нефтохимик, Локомотив София. Казвам ви, няма да издържа, и ще направя някоя голяма глупост. Няма да мога да издържа.“

10 кръг, Черноморец – Славия 2:2
(Херо признава, че Черноморец изравнява от спорна дузпа в 90-ата минута. В 60-ата минута обаче съдията Владимир Вълков не дава 100-процентова дузпа за Черноморец при 2:1 в полза на Славия.)

12 кръг, Черноморец – Локомотив (Пловдив) 0:1
(Гостите печелят след гол от засада на Пламен Крачунов. Страничният съдия не маркира положението при центрирането и играта с глава на защитника на Локомотив Пловдив. „Вярно, нямаме пари, но може ли по този начин да се гаврят с момчетата? Ще ни бъде много трудно да останем в "А" група", проплака Димитър Димитров-Херо.