Йордан Лечков е легенда на българския футбол и е носил много радост на всички нас. В това спор няма. Футболистът Лече беше страхотен и цял свят се прекланяше пред таланта му. Ръководителят Лечков обаче е нещо съвсем различно.

Днес за пореден път ни "зарадва" с изказването си. Сравни шефът на Левски с пастир, а феновете със стадо. Кой е Николай Илиев, няма нужда да обясняваме нито на читателите, нито на Лечков. Би трябвало много добре да знае и много добре да се познават. Кои са феновете на Левски, също няма смисъл да казваме - половин България.

А на тази половин България започна да й писва. И това не е добре за шефовете в БФС и тепърва ще става по-зле за тях ("случайно" предположение).

Недопустимо е човек, който е вицепрезидент на БФС, да слага епитети на футболен ръководител и на фенове. Недопустимо е човек, който е 10 години в ръководния ни орган, дори да излиза пред медиите без притеснение. Притеснение от постигнатото през тези близо 10 години. Футбол на дъното, национален отбор на дъното. Всичко ни е на дъното и го дълбаем още.

Но това едва ли вълнува Лечков. Той вече показа, че е добър в съсипването. Пример: ОФК Сливен. Лечков успя да закара "воеводите" от първата половина на "А" група до последно място във "В" група с голова разлика 4:110 (приблизително). Чудесен пример за "чудесно" управление. Така "добре" се справя и като шеф на футбола ни.

Признаваме му обаче, че много добре се справя с организиране на форуми, семинари и всякакви подобни сбирки в комплекса си в Сливен. "Случайно" всичко свързано с футбола ни се провежда там. Естествено всичко по престоя и разноските се плаща от БФС. Дори не си и помисляме да е конфликт на интереси. А как човек дава сам на себе си въпросния комплекс на концесия, е съвсем друга тема. Ние не разбираме.

Ние обаче разбираме, че е недопустимо футболът ни да се ръководи от такива хора. Хора, които безпроблемно обиждат свои бивши съотборници и футболни легенди. Хора, които обиждат феновете на един отбор, който носи най-много приходи на БФС (с дейното съдействие на определени комисии). Фенове, които пълнят стадионите и отбор, заради който всяко съоръжение в провинцията се пука по шевовете при негова визита.

Г- Лечков, оправете ни първо футбола (защото това ви е работата), а след това обяснявайте кой е пастир и кои са стадо. Защото към момента вие и колегите ви в БФС сте пастири на едно голямо стадо, което отдавна е паднало в пропастта. И лежи там оглозгано, мършаво и умиращо.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ