Нов Левски, нов Левски... Това клише се върти от началото на сезона. Нов откъм треньор, откъм шефове, откъм играчи и игра. Оказа се обаче старият Левски със старите грешки и старите слабости.

Хубавото при Левски на Хубчев е, че вече никой не се притеснява дали рутинните мачове ще бъдат спечелени. Доскоро на "Георги Аспарухов" се трепереше дали Дунав или Етър няма да открадне точка като гост или да нанесе загуба на "сините" на своя стадион. Е, това вече го няма. Спокойно и рутинно столичани вземат своето в тези мачове.

Уви, нищо ново не виждаме в мачовете с водещите отбори. Никаква промяна не виждаме и в това, за което десетки пъти много хора алармират- липсата на характер за обръщане на мачове. И в двубоя с Ботев (Пловдив), който бе загубен с 0:1, се видя - Левски не може да обърна развой на мач. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Още преди месец писахме, че на "Герена" трябва да се работи в тази насока. Може би проблемът е психологически, но случайно или не бе подхвърлен от треньора на Ружомберок. И онези негови думи се оказаха пророчество. Тогава Ян Хаспра каза, че иска да види как Левски ще играе, когато някой му поведе в резултата. Е, виждаме. И определено не виждаме това, което се иска от феновете на "сините".

Ботев (Пловдив) поведе на Левски и играта на "сините" съвсем се разстрои. Не се видя дори една възможност за гостите от София да вкарат гол и да обърнат нещата. И за жалост това се превръща в тенденция. В тенденция се превръща и трудността при гостуванията. Левски спечели едва половината от своите мачове, които не са били на стадион "Васил Левски", а освен това не победи нито един от преките конкуренти.

Всички тези неща отдавна светят като червена лампичка за Хубчев и е нужно час по-скоро да бъдат коригирани, за да може "сините" да останат в битката за титлата.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020