ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

„Българската футболна система не просто се провали, но тя поддържа този провал повече от 10 години. Провалихме се неколкократно да класираме отбор на голямо първенство, провалихме сме в изграждането на играчи, провалихме се в изграждането на футболна инфраструктура за децата“, заяви преди ден Стилиян Петров, все едно, че никога не е имал нещо общо с българския футбол и не е бил капитан на националния отбор.

Критика, критика и само критика. Това е единственото, което се чува от устите на Бербатов, Стилиян и Мартин – трите коня, които трябваше да прославят държавата ни в Европа, така както го направиха преди тях златните момчета от САЩ’94.

Димитър, Стенли и Марто не спират да злословят по адрес на БФС за щяло и нещяло. Правят го с такъв хъс, с какъвто постигаха успехите си по терените. Понякога агресията им преминава в откровена злоба, в която няма нищо градивно.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Тримата са милионери, но до момента не се е чуло да са дарили дори скромни средства за поне едно футболно игрище или ремонт на стадион.

Ще кажете, това не е тяхна работа, и ще сте прави. Не е тяхна работа, но поне можеха да проявят малко доброта и да помогнат на малчуганите да тренират при по-добри условия.

Но вместо подкрепа към малчуганите и юношите, Стилиян, Мартин и Бербатов в мига, в който видят камера, се нахвърлят като озверели хиени срещу Борислав Михайлов. Нищо, че по негово време Стилиян счупи рекорда за най-много мачове за трикольорите и получи обучение в УЕФА, Бербатов стана голмайстор №1 за националния, а Мартин реализира впечатляваща кариера в чужбина. Всичко това се отрази благотворно върху техния личен имидж и кариера, а не като добавена стойност към репутацията на държавата ни.

Михайлов покани Бербатов да стане част от неговия екип, за да натрупа опит. Но Бербо явно е забравил жеста и си мисли, че директно може да стане началник, без да има нито един работен ден след бенефиса си.

Явно сантиментите и благодарността за трите кончета нямат значение и те предпочитат да стъпчат с копитцата си ръководството на футболната централа.

Мислят си, че всички са длъжни да им се кланят, защото са класирали България на световни футболни финали, вкарали са голове на Бразилия, Аржентина, Германия и Франция и са докарали световна слава на малката ни родина.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Убедени са, че сегашното ръководство трябва да разпъне червения килим пред нозете им и да ги покани да управляват.

Нищо, че почти 20 години нито един от тримата не е заемал даже скромна административна длъжност дори в клубовете, в които са ритали. Не са командвали дори павилион за вестници, но имат самочувствието, че всичко им се полага.

Само, че Стилияне, и вие - Митко и Мартине, БФС не е бюро по труда, което да ви назначи на работа.

Сега двама от вас обикалят телевизионните студиа, за да сипят лакърдии, но това не е означава, че могат да ръководят сериозна структура като Българския футболен съюз.

Така, че когато говорите за морал и провал, първо погледнете себе си. Но коректно и честно, ако изобщо можете, а не по начин, по който хората да ви се чувстват длъжници.

В противен случай излиза, че сте просто едни самохвалковци, които лежат на старите си лаври и изглеждат леко смешни, да не кажа жалки! Затова, спрете да се излагате и се хващайте на работа, а не се дръжте като озлобени безработни чичковци.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ Спорт

Б.р. - Докато бяха в чужбина, Стилиян, Мартин и Бербатов толкова се главозамаяха, че даваха интервюта само за чужди медии и обърнаха гръб на много български журналисти, които искрено им помагаха да се развиват и да трупат успехи.