Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Видяхте ли ги? Рафаел Надал и Новак Джокович! Те са истинските мъже! Те са тези, които трябва да бъдат пример за нас. Те са тези, на които трябва да подражаваме. Защото въпреки, че са велики, не забравят, че са просто хора.

“Искам да благодаря на Ноле! За мен бе привилегия да изляза тук, на този корт срещу теб. Срещу най-добрия тенисист в света. Благодаря ти!”, това бяха първите думи на Краля на клея, на краля на “Ролан Гарос”! Тези думи казват всичко. А сълзите не спираха да капят от очите му!

Те са малкото останали джентълмени в съвременния живот. Те ни показах как трябва да се държим с хората около нас. С нашите врагове и нашите съперници. Защото всеки един от нас има такива. Дали съседът, който пуска силна музика. Дали конкурентът в бизнеса, дали колегата, който изкарва повече от нас. Въпреки всичко, ние трябва да бъдем джентълмени, да бъдем мъже.

През целия двубой Надал удряше със такава спортна злоба, сякаш това ще бъде последният удар в живота му. Сякаш е излязъл да убива. Той се бореше с историята.

Ами Ноле? Ноле е единственият, който не излиза като обречен срещу испанеца на този турнир, на тази настилка. Той се бори за всяка точка, за всеки гейм и сет. Той не се отчая, колкото и да изглеждаше обречен. И заслужава похвалите на Надал.

Но двубоят приключи, Рафа влезе в историята и първия, на когото благодари, беше Джокович. Ето това са истинските мъже.

Поклон пред Пеле, Марадона, Меси, Роналдо, Али, Фрейзър и още много велики спортисти. Но колко пъти те са излизали след победа и са благодарили на съперника си?

И не само днес. Двамата винаги са показвали безкрайното си уважение един към друг. Това е простата истина в живота, в спорта, във всичко около нас. Когато се държиш като мъж, когато уважаваш, когато си истински джентълмен.

Това са Надал и Джокович. Няма значение, кой бие и кой пада, няма значение кой е първи, втори, трети.

Такива трябва да бъдем и ние. Трябва да се поучим от тях. Да попием от тях. Те трябва да са нашите герои. Защото спорта е до време, но уважението и приятелството са за цял живот!
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ