ЦСКА загуби с 0:1 от Левски вечното дерби, a eдин от големите виновници в редиците на "червените" определено беше Густаво Бусато. Уж опитният бразилски вратар, който незнайно защо е избран за лидер на отбора, отново закопа "армейците" в изключително важен момент.

Точно Бусато и Иван Турицов бяха виновниците за изпуснатата шампионска титла през сезон 2022/23. Бразилецът продължава да разочарова с изявите си и от началото на първенството и да пили нервите на "червените" фенове. А специално срещу Левски в събота отново беше доста колеблив. На няколко пъти Бусато по нескопосан начин избиваше центрираните топки. Така го правеше, че ги подаряваше на играчите в синьо. Той дори трябва да благодари на Мустафа Сангаре, който не се възползва от гафовете му.

Евертон Бала пък го взе за мезе и няколко пъти го обстрелва от над 30 метра. И неслучайно, като се има предвид, че Бусато неведнъж е получавал голове от далечни дистанции. След подобен снаряд от над 30 метра го прониза Педриньо - на 3 юни 2023 г. за равенството 1:1 между ЦСКА 1948 и ЦСКА на "Българска армия". 

Феновете на "червените" още помнят гафовете на Бусато в мачовете с румънския Сепси, загубени от ЦСКА с катастрофалния общ резултат 0:6. Те недоумяват как може вратар, получаващ заплата от няколко десетки хиляди евро, да продължава да е твърд титуляр при положение, че опция е Иван Дюлгеров. 

Бившият вратар на Черно море стигна и до националния отбор след силните си изяви при варненци, но в ЦСКА за момента е на режим "изчакване". Колко ли още обаче ще чакат и търпят феновете на "армейците", които никак не харесват Бусато, закопаващ отбора във важни мачове.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ