Берое взе точка при гостуването си на Левски (0:0) на "Георги Аспарухов", но показа за пореден път, че не се движи в правилна посока, а дори напротив. Тимът на Александър Томаш отново заложи на страхлива и затворена игра, а оправданията, че мачът е срещу Левски и в София не важат.

Кметът на Стара Загора - Живко Тодоров, осигурява огромен бюджет на Берое и се надява клубът да се върне към изконните си ценности - атрактивен и атакуващ футбол. За сметка на това феновете видяха за пореден път един страхлив тим, който не успя да покаже нищо в най-важния си тест - срещу Левски.

Берое заложи на защита, страх и симулации. Първата очевадна бе при червения картон, а след него, само за да се запази нулевото реми, се започнаха постоянни симулации на контузии.

Александър Томаш явно смята, че по този начин трябва да изглежда водещият отбор в Стара Загора, но този футболен град заслужава много повече. Заслужава смел футбол, заслужава доблест и чест. А в тези понятия не влизат симулации и безцелно чистене на топката през повечето време на мача.

Томаш става заложник на провинциалния си манталитет. И се вижда, че това, на което е научил футболистите не е тактика и да бъдат бойци. Не са научени на атрактивен футбол, а на симулации. Каквато бе тази на Педро Еуженио, и за която той получи заслужен червен картон.

Другият голям симулант е Карачанаков. Футболистът, който се провали в чужбина и се очакваше да се реабилитира с добра игра в Берое. Карачанаков винаги е казвал, че е играч за Европа, но се вижда, че възможностите му са скромни, а той гледа как да компенсира със симулации и циркаджийски номера. Дори вече не може да вкарва прословутите си преки свободни удари.

Номерата на Томаш, който се старае да говори пред журналисти с правилния тон и клишета, притъпяват общото впечатление от неговите скромни способности. Но се вижда,  че е треньор за отборите, които се борят да не изпаднат. А не за отбор, който иска да играе в Европа.

Томаш трябва да промени философията си, ако иска да върне славните времена на Берое. Това вече е очевидно за всички.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ