Бавно и полека Локо (Пловдив) порасна. Е, не с няколко века, но си порасна и се превърна в смазана машина. Отличната работа на треньора Бруно Акрапович се забеляза още през пролетта, когато „черно-белите” заслужено спечелиха Купата на България.

Скептиците обаче побързаха да пророкуват срив, заявявайки, че триумфът е бил плод на случайност. Да, но новият сезон стартира, а Локото не само че не е намалил оборотите, но започна да играе още по-добре и по-добре. В момента тимът е трети и е най-отбелязал най-много голове в елита – 24, повече от трите гранда Лудогорец, Левски и ЦСКА.

През лятото беше запазено ядрото на отбора, което се оказа плюс при старта на първенството. Вярно е, че някои играчи напуснаха (повечето по посока Хебър), но те бяха отписани от Бруно Акрапович.

След като съставът се запази и към него бяха добавени нови попълнения (най-вече Георги Илиев и Малембана), Локо тръгна с още по-голяма скорост. И рефренът на агитката „Тракат колелетата, нижат се парчетата” стана актуален на „Лаута”. Колелетата наистина тракат,  без обаче Локомотив-ът да дрънчи, а  головете започнаха да се нижат един след друг.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Помните ли как Бруно Акрапович беше приет от феновете при пристигането му? Или по-точно след първите издънки. Воят на публиката бе толкова силен, че аха паметникът на Альоша да се сгромоляса. Босът Христо Крушарски обаче си затвори ушите, за да не ги чува. И не сгреши. Даде шанс на Бруно и резултатите се появиха през настоящата 2019 година.

 Всъщност собственикът на Локо изневери на българската традиция, при която рядко се оставя нова възможност на треньора и при първи издънки му бият шута. Точно търпението и далновидността на шефа оказа огромно влияние  върху това, което се случва днес на „Лаута”. Отборът може да играе с черно-бели екипи, но поне засега ежедневието му е цветно и слънчево. Поне засега Локо е фактор в елита и вероятно ще продължи да бъде такъв.
ЯСЕН ЯВОРОВ/БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ