ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Да не си на мястото на ЦСКА и “Левски”. Особено на тези от Борисовата градина. Критики, хулене, обиди, разкатаха им фамилията. И двата отбора за нищо не ставали, играели зле, трагично, като за “В” група. Треньорите им посредствени, даже единият (б.а. – имам предвид Илиан Илиев) не спряха да го обиждат на страхливец, мишок и какво ли още не. А “Левски” на една точка от лидера, ЦСКА с купищата проблеми от миналата пролет до сега отстрани Лудогорец за Купата на България и победи “Левски”. Нещо май не се връзва цялата работа. За едни критики и псувни и брадвата висне над главите им, за други – мед и масло и голям медиен комфорт. Защо така, защо щадите Лудогорец. Голям страх, голямо нещо. Да не би някой да си признае, че черното е черно или бялото е бяло. Да не би да е на друго мнение, а не на собственика милионер. Каквото каже той (по-скоро издаде заповед), това да бъде. Иначе лошо му се пише. Лудогорец като не играе нищо и заслужава критики, ще отнася критики. Като служители, директори и тем подобни се държат махленски, ще бъдат поставяни на мястото им. Като имат пияница в клуба, ще бъдат водещи в “черната” хроника. А не да се крият в миши дупки и да викат, колко европейски работим.

Никой не е застрахован от издънки, от слаби резултати, от един, два или пет по-посредствени мача. След които е нормално да се напише, че Лудогорец е играл слабо...Не, господа, вие луди ли сте, как може Лудогорец да играе слабо. Според думите на Кирил Домусчиев и Ивайло Петев това не е вярно. Техният отбор няма право да играе слабо, да носи критики и да бъде надиграван. Тимът е лидер в класирането, но категорично не играе това, което беше през миналия сезон. Няма спор за доминацията им в предишното първенство. Беше ти кеф да гледаш как играят разградчани, тичаха повече, играеха бързо, агресивно, печелеха безспорно. След мачовете с Динамо (Загреб) Лудогорец не играе нищо. Някой може да ме помислят за луд, но фактите са налице. Издънка срещу “Ботев” (Враца) и Славия, загуба от Черноморец, жив късмет и победа срещу Локомотив София в Разград. Отпадане за Купата на България от ЦСКА след тотално и категорично надмощие на “червените” в първия мач.

За вчерашния реванш какво да говорим. Лудогорец пак не игра нищо, ама абсолютно. И то с човек повече 50 минути. Къде бяха головите им положения, натискът, центриранията, опасностите пред вратата на ЦСКА. Нека Ивайло Петев да обясни защо Лудогорец не можа дори да създаде териториален превес или да тръгне на юруш в последните минути. Къде са равностойните резерви, за които Домусчиев говори след победата на “Левски”. Тогава бизнесменът каза, че е нормално всеки един уважаващ себе си европейски клуб да има дълга резервна скамейка. Ако е така, защо при отсъствието на Гъргоров в някои от мачовете, Лудогорец изглеждаше жалко. Собственикът на клуба нека внимава с изнасянето на дълги лекции пред журналистите за европейския Лудогорец. Защото не от тях започва футболът в България.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ