ЦСКА направи изключително важна крачка към оцеляването си, спечелвайки по абсолютно категоричен начин вечното дерби с Левски. 3:0 е най-малкото, с което „сините” се отърваха. „Армейците” започнаха ударно с два гола от съблекалнята, а през второто полувреме затвърдиха превъзходството си с трето попадение. Играта в  защита беше перфектна, а доказателство за това са много малките ситуации за левскарите, да не кажем – никакви. На ниво се представи и халфовата линия, и нападението,  където най-много изпъкна с изявите си Кирил Десподов. Както и разочаровалият доскоро Фернандо Каранга, който, за разлика от другите две зимни попълнения Кубемба и Меркадо, започна да се налага в състава.

Тук е мястото да се извиним на Стамен Белчев за многото критики по негов адрес. Конкретно в събота, в този толкова важен мач за ЦСКА, треньорът си свърши перфектно и брилянтно работата, надигравайки тактически своя опонент Николай Митов. Белчев спечели с 3:0, но взе с отличен ценния тест. Вече друг е въпросът, ако „червените” искат да преследват титлата и завръщане в Европа,  дали това трябва да е треньорът или да се търси по-опитен специалист.

Сега се връщаме към първото изречение. Или по-точно към „важната крачка в оцеляването”. Защо оцеляване? ЦСКА в момента се радва на голяма подкрепа от страна на публиката си. Тимът обаче все още не е спечелил сърцата на всички, които го обичаха до миналата година. Една част от привържениците се отдръпнаха и не припознаха отбора. Други избраха да подкрепят ЦСКА 1948. Единственият начин „Армията” да си върне още и още фенове е само и единствено този – да се трансформира в боеспособен отбор, който играе красиво и печели. Особено мачове от сорта вечното дерби. Именно победи над Левски, и то убедителни, ще накарат разколебаните да погледнат отново към Борисовата градина. И бъдете сигурни, те ще го направят, виждайки, че ЦСКА бавно и постепенно започва да става онова ЦСКА, за което са мечтали.

Това обаче е само началото. Трудното предстои. Необходимо е затвърждаване на формата, класата и силата на състава, за да може финалът на сезона да бъде позитивен. Титлата днес е абсолютна химера, но второто място вече е напълно реална и постижима цел. Постигнат ли я, „армейците” ще отворят още по-широко своя храм, за да приемат в него разколебаните запалянковци. А силна лятна селекция, ама наистина силна, и мощна атака на титлата догодина с успешен завършек ще увеличат още  повече „червената армия” от запалянковци. Защото с нея ЦСКА е... ЦСКА.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ