Мистиката винаги е витаела в ЦСКА, спусната като мъгла над Борисовата градина. Но този път „червената” тайна и неизвестността придобиха нечувани размери.

Настоящото ръководство на няколко пъти обявяваше, че няма никакво намерение да оздравява клуба. Даже Милко Георгиев сравни ЦСКА с мъртвец, който по никакъв начин не може да бъде съживен. След това на два пъти бяха пускани молби до съда за ликвидацията на дружеството. Впоследствие бе създаден нов клуб ПФК ЦСКА 1948 АД и започнаха всякакви опити той да получи зелена светлина от БФС.

Днес обаче всичко на „Армията” се преобърна на 180 градуса, когато като гръм от мистичната мъгла блесна новината за оздравяването.

Има и още една неизвестна в ЦСКА. Тя може би е най-важната - поне до този час не е ясно какъв е точният брой на задълженията. 30 милиона ли са, 20 милиона ли са, колко са?!

Всичко това държи нащрек многобройните привърженици на „червения” клуб, които на всичко отгоре очакват да се появи оздравителният план и на Васил Божков. Само дано не се повтори ситуацията от онова жарко лято на 1999 година, когато изведнъж се пръкнаха две ЦСКА-та – едното на Илия Павлов, а другото на Любослав Пенев...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ