Димитър Бербатов става днес на 33 години. Последната голяма звезда на българския футбол навлезе в Христовата възраст. Важен момент в живота на всеки, моменти за равносметки и поглед назад. Въпреки че Димитър все още не е казал последната си дума, все още изпитва удоволствие от футбола, докато е на терена. За себе си той винаги е твърдял, че следва целите си и е постигнал мечтите си. Започна от Пирин, игра в ЦСКА, след това премина през Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, а сега е във Фулъм.

Стана първият българин шампион на Англия, като прибави и голмайсторския приз за сезон 2010/11. Бербатов се нареди до големи имена във футбола с попаденията си за Манчестър Юнайтед през шампионския сезон. Наниза 5 гола във вратата на Блекбърн, с което влезе в историята като четвъртият играч в историята на Висшата лига, забил пет гола в един мач. Преди него бяха Анди Коул, Алън Шиърър и Джърмейн Дефоу. Последва онова странно решение на Сър Алекс да го остави извън финала на Шампионската лига с Барселона. Настъпи време разделно и Бербатов напусна "Театъра на мечтите", за да се озове във Фулъм. Каза, че е избрал отбора, за да се наслаждава на футбола и с действията си много пъти показа, че го прави. Какво ще се случи в следващите часове...Със сигурност Бербатов не е казал последната си дума. Мнозина го критикуваха за решението му да се откаже от националния отбор, но той така реши...и не даде ясно обяснение, но това е той. Понякога странен, често затворен в себе си. Но такива са звездите, а за да стигнеш до Манчестър Юнайтед и да станеш шампион, трябва да си повече от обикновен футболист. Димитър със сигурност не е от обикновените, както на терена, така и извън него, когато хваща четката, за да рисува.

До него през цялото време бяха родителите му, както и половинката му Елена и мениджъра Емил Данчев. Двете дъщерички Деа и Елиа напълно осмислят живота на българската звезда, с което той спокойно може да каже "Успях".

Екипът на агенция БЛИЦ честити рождения ден на Димитър Бербатов и му пожелава здраве, късмет и щастие в личен и професионален план.

ПЕТТЕ ГОЛА СРЕЩУ БЛЕКБЪРН