В Левски определено имат проблем с вратарския пост и това е видно. В момента "сините" разчитат на Божидар Митрев и Николай Кръстев, а под наем в Ботев (Враца) бе пратен Александър Любенов. 

Митрев определено има качества и често ги показва, но прави и прекалено много грешки, а това винаги води до гол. "Синият" капитан в много от мачовете е несигурен, намесите му не са на място и е достатъчно да се видят двата мача с ЦСКА този сезон, за да се разбере, че Митрев има нужда или от оставяне на пейката, или от солидна конкуренция. 

А засега Кръстев не може да му я даде. Младият страж допусна два гола във Варна срещу Черно море, а в мача с Етър направи немислима грешка. Да, той е млад и времето да развие качествата си е пред него, но си личи, че топката му "пари". Миналият сезон един силен мач му донесе титулярно място, но след това последваха доста слаби изяви. Този сезон чудесното спасяване при ножицата на Георги Илиев не може да бъде причина да застане под рамката, след като в същия мач получи два гола, а последва и онова изпълнение срещу Етър. 

И за Левски остава един вариант и той е може би най-добрият - Димитър Шейтанов. 18-годишният страж определено показва, че е бъдещето на България и на "сините" под рамката на вратата. Не става дума само за мача на националите срещу Испания, както и за някои епизодични изяви. Всеки специалист, който е виждал и знае на какво е способен Шейтанов, твърди, че той е най-добрият млад български вратар. 

"Шейтанов не е бъдещето, той е настоящето. Вече е на 18 години и е напълно готов да поеме тази отговорност, а още преди може би две години беше готов да заеме титулярното място в мъжкия отбор. Има отличен рефлекс, правилно пласиране, добър е при далечни удари, а намесите му при излизане очи в очи са наистина класни. Играе добре и с крака, хладнокръвен е. Един от тези вратари, които е много трудно да преодолееш, излизайки очи в очи". Тези думи ми каза един от треньорите, които са работили с него.

Не ясно какви точно за различията между Левски и вратаря, за да не се стига до договор. Но "синьото" ръководство трябва да вземе мерки и да задържи Шейтанов. Защото за всеки, който го е гледал и поне малко разбира от футбол, е ясно, че той е следващият голям вратар на Левски. А клубът винаги се е славел с такива.

И като стана дума за юноши на клуба. В Левски трябва да направят още няколко неща. Да си приберат в края на сезона Деян Иванов и да разкарат Аймен Белаид. За да се върнат "сините" към добрите времена, не е нужно непременно да се пълнят с чужденци. В клуба има отлични млади футболисти, на които им е време да бъдат хвърлени при мъжете. Да поемат своята отговорност и да покажат на какво са способни. 

Димитър Шейтанов, Деян Иванов, Атанас Кабов, Георги Янев, Станислав Иванов... Ако в Левски не започнат да действат и да налагат младите, ще загубят още едно поколение, което има всички качества да носи и да защитава с чест фланелката на вековния тим. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ