Сектор “Б” остана разочарован от “синия” старт в първенството. Две неща са сигурни. Гонзо постъпи мъжки, призна си грешката с Пепе Мурсия и взе всичко в свои ръце. Рискът е голям, но си заслужава, защото и любовта на Георги Иванов към “Левски” е голяма. И ако не му мине котка път, финансова имам предвид, една такава с банкнотена опашка, рано или късно ще успее.
 
За съжаление, сигурно е и друго. “Сините” нямат лидер в отбора. Човек, който да ги поведе. С тази роля трябва да се нагърби не Гаджев, който сутринта гледа към изхода на “Герена”, а вечерта към входа му, а Валери Божинов.
 
При едно условие обаче. Нека най-после, ама наистина най-после, Валери да се абстрахира от жени, купони, живот и други удоволствия, и да насочи вниманието си към терена. Миналият сезон бе пълен провал за Божинов. Настоящият също започна зле за него. Но Валери няма да има друг шанс, ако пак се издъни. Крайно време е да започне да вкарва и за “Левски”, а Николетка да остане на една страна. Поне докато е долу на игрището. Пустите жени му изпиха всичко - най-вече енергията, мощта, головия нюх, жаждата за победи.
 
Едва след като заигра и в България, най-големите му почитатели се убедиха защо Божинов никъде не можеше да си намери отбор зад граница. Та той куцука в нашето първенство, камо ли да пробие в Гърция и Турция. Да не говорим за Португалия и Спортинг (Лисабон). Нито пък за Италия, откъдето Валери направи огромна крачка в професионалния футбол още като юноша. Помните ли, Божинов беше непълнолетен, когато дебютира в Серия “А”. На Апенините му се поклониха, признаха го, издигнаха го в небесата. Всичко вървеше по мед и масло, докато не се появиха жените. Ах, тези жени!
 
Ако обаче Валери не стане от кревата и не стъпи здраво на футболния терен, кариерата му съвсем ще се изпари. Настоящият сезон е последният шанс на Божинов, който през февруари ще навърши 29 години. Така че, Валери, действай с главата и с краката, а не с това... между краката. Доста цинично звучи, но си е самата истина.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ