Вандали заляха с черна боя звездата на Емил Костадинов в Алеята на славата. Вандали, а не фенове на ЦСКА. Деяние, присъщо само на изверги и олигофренясали твари, в които липсва и грам човещина. Все бяхме виждали идиотизъм, но този – днешният, премина границите на всичко, което болните и пълни с омраза мозъци могат да сътворят.
 
Вместо да бъде подкрепян в трудните за клуба моменти от родната публика, Емил е набеден за главен виновник от тия, които уж се тупат в гърдите и се кълнат, че обичат “армейския” отбор. Част от привържениците на ЦСКА, повлияни от незаслужената медийна атака срещу Коща, явно са забравили, че Костадинов е единственият в момента шеф, рожба на клуба. Лошата амнезия е изтрила от паметта им дните в най-черния юни за “армейците” през 2008 година, когато европейският лиценз беше отнет. Не заради Емил, а заради Томов. Но популярни журналисти взеха да тръбят напълно безпочвено и инфантилно, че Костадинов имал пръст в тъмната история. Излишно е да се припомня, че цялата вина се носи само и единствено от лицето Александър Трифонов Томов. Нито Емил, нито Левски, нито Батков, Чорни, БКП, КПСС и ЦРУ изхвърлиха ЦСКА тогава от Европа. Стори го добрият стар Лупи... В същия този период Коща обра негативите, но вместо Томов, който се скри като мишок във вилата си в пернишкото село Студена, по цял ден беше на “Армията”, за да спасява почти фалиралия ЦСКА. Даже свои пари извади в името на “червената” кауза.
 
Днес стрелите отново са насочени срещу Костадинов. Намазани на върховете си с отровното твърдение, че Коща съсипва ЦСКА, след като тотално объркал селекцията. Колкото и черна боя да изливат обаче, звездата на Емил никога няма да потъмнее. Ако не беше същият този Емил, ни световно в Щатите щяхме да видим, ни бронзови медали щяхме да получим. Ако не беше той, ЦСКА щеше да има по-малко от спечелените си до момента титли и купи, а полуфиналът за КНК през 1989 година щеше да се превърне в мираж.
 
Ако пак не беше той, днес нямаше да има българин, отбелязал гол в победен за неговия тим финал от европейски клубен турнир.
 
И пак ако не е той, в ЦСКА нямаше да играят Джузепе Акуаро, Грегъри Нелсън и Килиан Шеридън. Да, точно заради лятната селекция на тима и слабия старт през сезона е обвиняван Костадинов. Извинявайте, ама май точно тези тримата, които той доведе в Борисовата градина, са едни от най-добрите в “армейския” отбор. И, ако всичко върви нормално, както те, така и останалите попълнения ще навлязат в час и ще измъкнат ЦСКА от кризата. Емил обаче няма вина, че клубът не е в цветущо финансово състояние...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ