Един човек разби всичко в лъскавия проект “Черноморец Бургас”. Името му от няколко дни стана нарицателно за пародия на футбол, трансфери и клубна политика. Името му е Душан Буковац. Бивш мениджър, дълги години личен агент на Красимир Балъков. Човекът, който бе доведен именно от Бала на работа в Черноморец, но и човекът, който стана основната причина Краси да не е на работа в Бургас в момента. Душан в никакъв случай не е душа човек и го показва всеки ден, дори всеки час. ”Реже” главите на всеки футболист, който се надигне срещу него. Един по един “улетяха” основни титуляри от есента, сега играят други, сещате се кои – хората на Душан. Юношите на Лацио и Рома, които той доведе през зимата в Черноморец.

И за тях разбира се лапна сериозна комисионна. Новите футболисти са толкова юноши на Лацио и Рома, колкото Душан Буковац е бил футболист на един от двата италиански гранда. Жалко за Тони Велков – треньор с отлични качества. Млад специалист, който направи чудеса в Миньор и заслужаваше да остане. Пое тежко наследство от Балъков в Черноморец и явно си мислеше, че всичко ще тече по мед и масло.

В един момент обаче се появи Душан Буковац - палачът на бургаския проект, който разсипва всичко градено ден по ден с лекота. А Велков като тих и безвластен се превръща в подлога на сърбина. Треньорът нито определя състава, нито гони основните титуляри, нито води новите. На всички е ясно, че изказването на наставника, че той е отстранил Енис Хайри за мача с “Левски”, е продиктувано. Не е негово. Тони Велков поема негативите от безумните действия на сърбина. Всичко идва от без(Душа)н Буковац. Ако собственикът Митко Събев иска Черноморец да върви, трябва на момента да махне този човек. Само тогава “акулите” ще бъдат пак със зъби и достойни да се борят за медали. Само тогава Тони Велков ще успее да разкрие треньорския си потенциал. Защото не се съмнявайте, че в този момент наставникът не може да работи, когато всичко минава през ножа на Буковац. Нож, който е ръждясал и води до загниването на Черноморец.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ