Има-няма и отнякъде се провикне добрият стар Чичо Венци. Бившият бензинджия Венцеслав Стефанов. За когото Томас Лафчис навремето разправяше: "говоря му по-бавно, за да ми сипва повече бензин." Нали знаете, че Венци разбира от всичко, има мнение за всеки и е готов да наплюва и най-близкия си. През годините ги е минал всички. Отдавна обаче Венци трябваше да спре, защото не е интересен, не е забавен и вече става вулгарен. Става противен не само на тия, които му четат идиотщините, а и на тези, които са във футбола. И Мъри го каза онзи ден: "на мен да не би да ми е било лесно да му търпя глупостите?!" Стефанов обиди по най-гнусния начин Ивайло Петев. Каза: "Петев няма та*аци." Венци, а ти имаш ли?! Имаш ли нещо в главата или в теб говори душата на простия бензинджия, който се пържи на слънцето на някоя селска крайпътна бензиностанция. Съмнявам се обаче дори и бензинджия да падне толкова ниско, колкото ти. Последният съм, който ще защитава Ивайло Петев и националите. Слаби са, играят трагично, трябват промени - о`кей. Съгласен съм. Но да се преминават границите на разумното и нормалното е патент единствено на всезнайкото Венцеслав Стефанов. Нашият герой пита Ивелин Попов колко книги е прочел.

Венци, а ти колко книги си прочел, защото ако се съди от изказванията ти, си стигнал до предговора на някое книжле от десетина странички. Защо се присмиваш на всички, а не се погледнеш себе си?! Националният отбор бил сган, Бандаловски - муджахидин. А ти какъв си?! Как пък всички са такива или онакива и ги обиждаш без да ти мигне окото, а ти си най-хрисимият. Не се ли срамуваш от това, което говориш?! Искаш ли да те върна годините назад, в които беше най-яростният критик на БФС и Борислав Михайлов. Не сме го забравили, а и има колкото щеш доказателства. Сега си им най-големият застъпник, понеже те вкараха в Изпълкома и ти запушиха устата. Дума не обелваш за тоталния провал на футбола, за който и ти си виновен. С какво помогна на футбола, бе Венци?! О`кей, даваш пари за Славия, вероятно ще контрираш, че без теб и Славия няма да я има. Не съм привърженик на такива тези. И Гигов разправяше, че няма да има Локомотив София без него, пък отбор има, нищо, че е на майната си и ще играе със селските отбори. Заради такива като теб и Йордан Лечков и заради простите ви приказки сума ти кадърни хора напуснаха българския футбол. Заради вас Бербатов не е тук и дано никога не се върне, за да бъде част от вашата помия. Или ако се върне, дано ви измете и никога повече да не припарите до футбола.

Заради такива като теб и още няколко човека футболът ни така прогресира, че Казахстан ни отвя като малка гара, а скоро ще отпадаме не от молдовски отбори, а от Чукотка (да използвам твоята терминология). Венци, казваш, че Спас Джевизов не е сър Алекс Фъргюсън, за да го каниш в Славия. Пак се подиграваш, пак си мислиш, че си интересен с десетте лафа, които не спираш да въртиш двайсет и кусур години. Ти нямаш и една десета от приноса на Джевизов за българския футбол. Ти си един човек, който е типичен представител на някакво изродено, но доста популярно общество в България - на въртизадниците. Днес си с едните и плюваш по другите. Утре си от другата страна, защото имаш келепир. Мязаш на героя на Алеко Константинов (надявам се си чел тази книга, след като питаш кой колко е чел). Доволен си, когато наплюваш някой, важното е да има келепирец и ти да си сит и доволен. На останалите майната им...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ