ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Кому беше нужен този цирк в Перник в последните няколко дни. Защо бяха тези бойкоти, плач, вой до небесата. Не ви ли се струва странно, как все преди важен мач в Миньор да настава потоп. През пролетта беше порното с Лудогорец, когато перничани се наведоха, играха с детския състав и бутнаха разградчани към първото място. После биха и ЦСКА, заслужиха си хубави премии и всичко беше прекрасно. Помните ли, че тогава половината клубове от “А” група призоваха за наказание на Миньор. Е, имаше ли наказан?! Нямаше, естествено, едни хора командват парада и за тях правилата не важат. Сега сценарият се повтори едно към едно, половин година по-късно. Е, с леко изменени режисьори и актьори. Четирима от Миньор бойкотираха и не играха срещу “Левски”. Не ги винете, те са в правото си. Не са взимали заплати няколко месеца. И вие, ако бъхтете три месеца без стотинка, няма да ви е до работа, нали. Ако шефът ви прибира пари, а пред вас вдига рамене и казва: “Няма, ела утре”?! Такава е картинката в Миньор.

Тези горе в ръководството получават, за тези долу, които излизат на терена, няма и трохи. Смешни е декларацията, която разпространиха от Перник вчера. “Проверете банковите ни сметки, не сме получавали пари от трети отбор”, призоваха шефовете на Миньор. Хайде стига, не ни правете на балами. Не сме чак толкова луди, пари само по сметки ли се превеждат?! “Готови сме да минем на детектор на лъжата”, допълниха от Миньор. О`кей, ама ако ви питат, вярно ли е, че сте обещали до края на годината в клуба да има осигурени пари. И вярно ли е, че част от ръководните фактори в пернишкия клуб са в повече от приятелски отношения с колегите си от “Герена”. Какво ли ще отчете полиграфът.

Не ме разбирайте погрешно, “Левски” щеше да победи Миньор и с четиримата бойкотиращи и барабар с още четирима допълнителни футболисти. В случая не става въпрос кой е по-силен, видно е, че перничани са затънали, в криза са. Ама “сините” си направиха една следобедна разходка на “Стадиона на мира”, където само допреди няколко години играеше винкело. Сега винкел няма, има омекнала сламка, която се пречупва пред всеки, който извади куфарчето. Не е ли време Миньор да понесе някакво наказание. Първо Лудогорец, сега бойкот, неплащане и нещо като мач, нещо като пародия на футбол. Къде отидоха пернишката публика, изцъклените очи на миньорските футболисти, готови да трепят на терена. Та там на един от предишните мачове се стреляше с пушка от гората, целеше се с прашки, мятаха се камъни и дърве. Сега да видяхте нещо такова?! Не, няма и да видите, докато едни хора се сближават с други и превръщат мачовете в подигравка.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ