Новак Джокович е пич та дрънка. И това е ясно за всички. Печели милиони всяка година, има приказни къщи, банкови сметки със 8-9 цифрени суми, един от най-добрите тенисисти в историята. В същото време обаче винаги си остава човек от народа. Вади картофи на село, пече чушки, пее, помага на много хора.

За Ноле може да се каже само хубаво. И колкото и да е хубаво, няма да е пресилено. От вчера той е вече и сред любимците на България. Защо ли? Заради клипчето, в което пее неостаряващия хит на Камелия - "Луда по тебе". Изпълнението на Джокович и останалите сърби в съблекалнята бе споделено десетки хиляди пъти в социалните мрежи от българи. Ноле и компания поздравяват и България. Чудесно. Можем само да се радваме, че толкова голям спортист показва любовта си към нашата родина и към нашата музика.

"Ноле е велик, Ноле е голям, Ноле е е*ати пича, всички сме хора...". Това са коментарите в България за Джокович.

Winbet - победата е емоция! (18+)

И тук идва едно голямо обаче...

Обаче когато Иван от Люлин слуша Камелия и се забавлява- той е селяк.

Обаче когато Иван от Люлин слуша сръбска музика е чуждопоклонник.

Обаче когато Иван от Люлин си пусне сръбски хит - поне 20 човека му обясняват как не трябва да уважава Сърбия, как не трябва да слуша музиката им, вадят се исторически факти...

Ако Иван от Люлин пусне Камелия или сръбско в колата си и го усили - появява се във "Видяно в София" и поне 100 човека му обясняват как трябва да се върне на село и да не излиза от там.

Защо не пратихте Джокович на село? Защо не му обяснихте какъв голям селяк е и как е всъщност подчовек?

Имам десетки приятели в социалните мрежи, които споделиха клипа и му се радваха с цялото си сърце. Повечето от тях често съм виждал да коментират, че хората, които слушат чалга не са всъщност хора. Хората, които се радват на сръбска музика - не са всъщност точно хора, а нещо като амеби.

И какво излиза? За Ноле може, за Иван от Люлин - не!
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ