ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Те бяха притаили дъх. И сякаш спяха вечен сън. Тишина, по-голяма тишина, още по-голяма тишина. След това настъпи мрак. И краят бе близо. Но той е жив. Събуди се, стана и потегли към върха. "Ботев" (Пловдив) отново го има. Силен е и стряска сънищата на съперниците. И ще го има вечно, защото те са до него. Десетките хиляди верни фенове. Десетките хиляди "жълто-черни" сърца туптят в едно. И живеят с "Ботев" и умират с "Ботев". Заедно са и във "В" група срещу ИТД Гигант Съединение и после в "Б" група и сега. Бяха заедно и вчера. Не на собствения си стадион в Пловдив, а в Бургас. Какво значат тук някакви си километри? Те бяха на трибуните и живяха с "Ботев". Направиха го както те знаят и могат. С жълто-черния смисъл на живота си. И отборът не ги подведе. "Канарчетата" полетяха срещу Астана и спечелиха с категоричното 5:0.

Разказвачът на приказки вече има нови герои и нови слушатели. Кой, ако не Станимир Стоилов, може да разкаже европейската приказка. Направи го с "Левски", от вчера го питат ще успее ли в "Ботев". Този отбор със сигурност може да стигне далеч. Разполага с научени и класни футболисти. Дотук добре, майна, но все пак едно наум. Не си вадете поуки от второто полувреме срещу Астана. Вижте първото. Защото имаше зор срещу подредения казахстански тим, докато отборите бяха с по 11 футболисти на терена. След това стана лесно. Преди това беше трудно. А следващите противници ще бъдат още по-корави. Но и "Ботев" ще трупа опит, ще мечтае за красива приказка, разказана от сладкодумния разказвач. Изглежда простичко да набиеш казахстанци, нали?! Простичко е, но за целта се иска кадърен треньор и добри футболисти.

Послепис:
М - като Митов и Мъри. Само че разликата между Мъри и Митов е от тук горе-долу до Павлодар, на границата с Монголия и обратно. Няма да напиша името на отбора от "Герена", защото Апостола не го заслужава. Този тим от онзи квартал скоро няма да намери разказвач на приказки като Стоилов. Да, и той е падал, и той се е резилил, и той е бил на дъното. Но се е изправял и е разказвал приказки, заради които туптят сърцата. Така както туптяха вчера "жълто-черните" в Бургас. И пяха за любимия "Ботев".
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Поздрав за всички "канари"