Потопете се в света на статистиката!

Колко трябва да си некадърен, за да опозориш едно дерби? Достатъчно, ако се казваш Христо Ристосков. Реферът тотално опозори двубоя между Лудогорец и ЦСКА (1:2), защото не знаеше как да угоди на едни хора с пари. На кого, оставаме сами да прецените. Съдията с корем като на бременна жена в осмия месец се изложи. Видя го цяла България и слава Богу, че двубоят беше излъчван по телевизията. Да му лъснат за пореден мач гащите, нааканите гащи, които миришат отдалече. Парите обаче не миришат и на Ристосков му дреме на...че превърна едно дерби в корида по терена. Какво му пречеше да извади червен картон на Анисе още първото полувреме. Очевадни фаулове, заради които нападателят на ЦСКА трябваше да бъде изгонен. Задържане на Апостол Попов в наказателното поле на Лудогорец, подминава го и се прави на ударен. А стои на пет метра от ситуацията. През второто полувреме възтежкият Ицо Ристосков пак се направи на слепец и не даде дузпа за ЦСКА за шпагата на Барт срещу Платини.

След това Мирослав Иванов явно искаше да счупи краката на Лукас Саша покрай страничната линия. Ристосков пак глътна свирката, не смее да отсъди нищо, защото вече се е насрал. Сгафил е и търси компенсация, мисли как да изравни везните. Мирослав Иванов изглеждаше като сериен убиец и скачаше в краката на играчите на ЦСКА като в кикбокса. За същия фаул като на шуменския Иван Бандаловски получи червен картон на мача с Дания. И после защо роним крокодилски сълзи, когато в Европа спазват правилата. А ние си мислим, че има тайна завера и голяма световна или междупланетна организация срещу България. Нищо подобно. Просто тук, в България, такива като Ристосков с лопата да ги ринеш. Едни хора ги поставят на едни мачове, дават им поръчки и те ги изпълняват. Майната им на правилата, феърплея, дербитата. В тях е свирката, в тях е и ножа, режат до кокал, за да има кокал за тях. Сега едни хора от Разград подават дебелия кокал, защото имат пари и са силните на деня и всеки гледа да се хване за тях. После обаче идва Динамо (Загреб) и...”съдиите ни отрязаха главите”. Не, драги господа, съдиите свирят по правилата. Много е сладко, когато въпреки правилата, печелиш купи и купички, тогава си безсмъртен. Имаш парите, имаш и съдиите, какво повече ти трябва за една победа.

Само че има моменти, като този вчера, в които и такива люде (това не е съдия) като Ристосков не помагат. ЦСКА игра мъжки, тотално надигра Лудогорец и заслужено победи с 2:1. Въпреки организацията на домакините, съдийската тройка, въпреки слугуващите медии, които не спират да възнасят тима от Разград във висините. И след идиотщината на Ристосков тези журналисти на хранилка пак да обясняват, че няма нищо спорно и че Платини е виртуоз на симулацията. Така голям Лудогорец не се става, не се печели уважение и славата е до време. След това остават другите, тези като ЦСКА и Стойчо Младенов. “Червените” може и да отпаднат от Лудогорец. Няма да се учудя, ако някой, подобен на Ристосков, си свърши работата в София. И това обаче ще е до време, споменатите по-горе остават вечни.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ