От миналото лято досега феновете на ЦСКА и Гриша Ганчев твърдят, че след фалита на оригиналния клуб и припознаването на създаденото малко преди това дружество, червеният отбор е без дългове и затова е по-жив от всякога. Че най-после никой в клуба не се притеснява за лиценза, че за пръв път от много години заплатите се изплащат редовно и че всичко това гарантира светлото бъдеще и много радост в сектор „Г“.

Но щом като припознаването е нещо толкова хубаво, не е ли учудващо, че след управленските трусове в Левски форумите бяха залети от коментари, в които червените фенове пожелаваха и на своите „вечни врагове“ фалит и припознаване? При това тонът на тези коментари показва, че тези, които външно се радваха на припознаването, всъщност са страдали, но са приели това, което се случи с техния любим клуб през миналото лято, като нещо неизбежно.

Всъщност всеки, който познава привържениците на ЦСКА, знае че мнозина от тях приемаха действията Гриша Ганчев с обяснението, че припознаването било единственото спасение и че същото в най-скоро време ще се случи и с Левски. Същевременно, въпреки твърденията , че „ЦСКА е по- жив от всякога“, сините фенове май не желаят подобно благоденствие. Затова засега изглежда невъзможно на „Герена“ да играе прекръстен отбор с лиценза на Монтана например, президент да е известният левскар и дългогодишен кмет на северозападния град Златко Живков, а тръст „Синя България“ да пише декларации в защита на припознаването. И все пак нека да изчакаме развитието на събитията, защото вече видяхме, че и в ЦСКА, и Левски могат да се случват невероятни неща...
Валентин ВАСИЛЕВ