Треньорът на Литекс Ангел Червенков остана видимо учуден от липсата на достатъчно голове във вратата на Рудар. Амбициозният наставник, който с право може да се гордее от постигнатото през миналия сезон, извеждайки тима до третата му титла, обаче носи основна вина за немощното нападение. Ловчанлии създадоха десетки положения, но вкараха само един гол за крайното 1:0 и реваншът в черногорската столица Подгорица никак не изглежда формален.
 
Незнайно защо Червенков тотално е изолирал Светослав Тодоров от състава. Доскоро той не пускаше Тоди сред титулярите, а сега даже не го взема и в групата. Коя е причината, така и не разбрахме... А и няма кой да попита треньора поради какви причини е задраскал от списъка си Тодоров. Аз съм напълно убеден, че Червенков не може да извади аргументи, с които да ни убеди за решението си. Такива просто липсват.
Аргументи има, но те са в полза на нападателя.

Първо, Светослав Тодоров е на 31 години, притежава изключителен опит, натрупан след дългогодишния му престой в Англия, където феновете на Портсмут го издигнаха в култ. Те и до днес са категорични, че Тоди е чужденецът, донесъл им най-много радост.

Второ, Тодоров се чувства повече от сигурно в Литекс, тъй като е ставал два пъти шампион с тима (през 1998 и 1999 година) и именно от Ловеч започна неговата голяма кариера.

Трето, Светослав е професионалист, та дрънка. Тренира пълноценно, на сто процента, не се скатава и се раздава докрай. Спазва режима повече и от най-дисциплинирания спартанец.

Четвърто, през миналия сезон, колкото пъти Червенков го пускаше в игра, толкова Тодоров се отблагодаряваше с добрите си изяви. Най-яркият пример е гостуването в София на Славия, от което Литекс измъкна ценно 1:1, доближило го до шампионската титла. Голът за ловчанлии отбеляза Тоди.

Пето, Светослав Тодоров е мъж с характер. Клюките, интригите и шушуканията зад гърбовете на другите са му чужди. Никога не е развалял обстановката в тима, нито е влизал в пререкание със съотборници, треньори и шефове.

Е, след всичко написано дотук, някой може ли да обясни защо Светослав Тодоров не само не е титуляр, но не намира място и в разширения състав.

Ако все пак Червенков обяви, че Тоди не е във форма, възниква задължителният въпрос – как така разбрахте, господин треньор, след като не сте пуснали Тодоров в нито една контрола през лятото...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ