Най-тъжната новина се появи от Англия. Мениджърът на Астън Вила Роберто ди Матео отказа да предложи договор на Стилиян Петров. Тъжно е, защото Стенли възкръсна, почти се върна от оня свят, оздравя и погледна отново към футбола. Погледна с онази страст, с която вървеше нагоре, нагоре и само нагоре, преди да се разболее.

Ди Матео обаче го попари по жесток начин. Съсече го. И постъпи нечовешки гадно. Стилиян, който живее втори живот, имаше една мечта и италианецът я уби.

А не биваше да го прави. Беше длъжен да му предложи договор. Някакъв си там договор, но договор. Беше длъжен да даде шанс на Стан да играе. Някакъв си шанс, ама шанс. Поне да бъде резерва, поне да се появява за две-три минути на терена. Това, повярвайте, щеше да бъде равносилно на лекарство. На панацея. На футболна панацея, от която Стилиян има въпиюща нужда.

И въпреки всичко аз съм сигурен, че мечтата му ще се сбъдне. Да, няма да е във Вила, но ще я в Селтик, я в някой друг отбор. И тогава, бъдете сигурни, Стилиян ще бъде най-щастливият футболист на Земята...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ