Много е грозно, когато започнеш да печелиш на гърба на феновете. Независимо дали са червени, сини, зелени, жълто-черни или черно-бели. ЦСКА и Монтана ще играят на финал за Купата на България. Двубоят ще е на Националния стадион. Чудесно, до тук нищо лошо, дори напротив - колкото фенове искат, толкова могат да отидат да подкрепят любимите си отбори. В случая ЦСКА е привилегирован, защото публиката ще бъде в пъти повече от тази от Монтана. Цените на билетите?! Е, тук господата от ПФЛ се излагат сериозно.

В сектор "А" ще се влиза срещу 25 лева. Връщаме лентата назад и си спомняме, че за такава сума се влизаше в някои сектори на мача ЦСКА - Ливърпул. Нерде Ливърпул, нерде Монтана. О`кей, вероятно ще кажат, че това е финал, битка за трофей. Да, де, ама миналата година по това време цените на билетите за същия този финал бяха...12 лева. Играха елитните и стойностни Левски и Черно море на "Лазур" в Бургас. Как така цените на билетите скочиха двойно за една година?! Проверихме наемите на двата стадиона. Националният е в пъти по-скъп от този в Бургас. Да използваш "Васил Левски" струва около 45 хиляди лева на мач - плаща се тревното покритие, осветление, озвучители и персонал. Смятаме без точност до последната запетая. Горе долу приходите от билети от финала ЦСКА - Монтана ще са 400 хиляди лева. От тях ПФЛ има разход не повече от 40-50 хиляди. Останалото е чиста печалба.

Печалба на гърба на феновете, в случая на тези от ЦСКА. Айде, да си кажем истината. Когато става дума за келепир, в БФС и ПФЛ, са много умни и действат с няколко хода напред. Те много добре знаят, че в момента "червената" истерия е на гребена на вълната. И потриват ръчички, че хиляди ще изпълнят Националния стадион независимо от цените на билетите. Затова по-добре да ги цакаме с 25 кинта...Я, кажете, ако на финала бяха Литекс и Берое, билетът за сектор "А" пак ли щеше да струва 25 лева?! Естествено, че не. Господа, с тези действия не мислите за феновете и футбола, а ги убивате. Искате да изкарате лесни пари на гърба на фенската любов. Ясно е, че привържениците ще дадат не 25, ще дадат и 35 лева за билет, но не това е въпросът. А и друго - вие фен на ЦСКА в сектор "Б" виждали ли сте?! Кой идиот измисли и формулира следния израз: "секторите "Г" и "Б" ще бъдат предвидени за феновете на ЦСКА." Ако останалите три сектора бъдат изпълнени, чак тогава "червени" привърженици ще седнат в "Б". Факт е, историята така го е написала. Дори феновете на Левски не запълниха и оставиха почти празен сектор "Г" на 100-годишния си юбилей.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ