В Деня на независимостта на България, 22 септември, най-добрият ни тенисист Григор Димитров е по-зависим от всякога. Зависим е от слабата си форма и от чувствата си към Мария Шарапова, които, по всичко личи, още не са се изпарили.
 
Някак си е тъжно човек да гледа как талант като Гришо изведнъж тръгна надолу и започна да се срива. А само допреди година-две целият световен тенис говореше за българското чудо от Хасково, предричайки му рано или късно титла от Големия шлем. Така бленуваната мечта обаче започна да се отдалечава, превръщайки се в химера.
 
Сега всеки, който обича тениса и стиска палци на нашето момче, си задава въпроса дали един ден Григор ще излезе от кризата. За да се случи това, Димитров първо трябва да победи себе си. Да надвие хаоса, бушуващ в душата му. Не е трудно, когато попаднеш в черна дупка, трудно е да излезеш от нея. А успееш ли да го сториш, ще е равно на героизъм. Ако обаче Гришо не елиминира собствените си недъзи, ще стане поредният талант, който така и не е успял да разгърне огромния си потенциал.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ