Дебютантът в Еfbet Лига Крумовград започна първенството със сензационна победа с 3:1 над 12-кратния шампион Лудогорец. Треньорът Неманя Миланович даде пресконференция няколко дни след бомбата, която тимът му хвърли. 

"Беше първи мач, а програмата в началото се оказа много тежка – да започнем с първия и след това с втория от миналата година (б.р. - в петък от 21:00 часа Крумовград гостува на ЦСКА). Но трябва да призная, че имахме късмет. Все пак имаме 15 нови футболисти, не се прави лесно синхрон. Но няма какво да губим от гостуването на ЦСКА, така че очакваме този мач напълно спокойно", каза 51-годишният Миланович, който е роден в Босна и Херцеговина, но израства в Швеция.

"Победата над Лудогорец ни даде увереност, от която имахме нужда. Но не съм привърженик на големите очаквания, ще вървим стъпка по стъпка. Нашата цел е да сме по-добри във всеки следващ мач. Имаме достатъчно добри играчи, ча да останем в първа дивизия. Селекцията на практика е приключила. Очакваме още един футболист и той ще бъде офанзивен“, информира бившият треньор на дубъла на Ботев (Пловдив). 

"Вярваме в себе си. Моето желание е да играем в групата от 7-мо до 10-то място в плейофната част на шампионата и да завършим на 7-мо място. Сега мислим за следващата среща, а мога да кажа, че ЦСКА е много добър отбор. Познавам Саша Илич като футболист на Партизан, защото аз съм голям фен на този отбор. Но лично не сме се виждали”, каза още Миланович. 

Крумовград няма как да играе мачовете си на своя стадион и за момента е базиран в Пловдив, тъй като използва базата на Ботев в Коматево, която вече носи името Никола Щерев-Старика. „Положението е същото, както с историята. Трябва да извлечем максимума от ситуацията, че играем в Пловдив. Нищо не можем да направим. Положението е такова, каквото е“, каза треньорът на новака в Efbet Лига.

Администраторът на клуба Тугай Осман пък допълни, че стадионът ще се подобрява и се работи по въпроса с взимането на лиценз за Първа лига, но изисква време този процес. И също така благодари на общината в Крумовград за сътрудничеството. „Проектът ни е дългосрочен. Бюджетът е подсигурен за този сезон и опасности от сътресения няма“, допълни шефът в клуба от граничния град.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024